NEV-DAMA a.s.

Nechte se inspirovat našimi tipy na skvělá lyžařská střediska Francie!

Francouzské Alpy patří mezi nejoblíbenější místa pro lyžování z celého světa. Není divu. Lyžování ve Francii probíhá na prvotřídních sjezdových tratích ve vysokých nadmořských polohách, jež zajišťují vynikající sněhové podmínky. Francouzské Alpy jsou proslulé nejlepšími možnostmi lyžování ve volném terénu, uspokojí však potřeby všech svých návštěvníků – od začátečníků až po lyžařské experty. Kdo by navíc nechtěl den na svahu zakončit u lahodných francouzských specialit a vín v místních útulných restauracích? Pojeďte s námi lyžovat do francouzských Alp a zažijte kouzlo zimní Francie! Dáme vám tipy na skvělá francouzská lyžařská střediska.

Francouzské lyžařské středisko


Alpe d'Huez

Lyžařské středisko Alpe d'Huez leží pod majestátním vrcholem Pic Blanc v pohoří Grandes Rousses. Vysoká nadmořská výška střediska a ledovec Sarenne zde zajišťují perfektní sněhové podmínky od podzimu až do jara.
Alpe d'Huez je vhodným střediskem pro lyžování ve Francii pro nejnáročnější lyžaře díky nejdelší černé sjezdovce Evropy La Sarenne či úchvatné La Fare, dále pro rodiny s dětmi díky zónám pro začátečníky i pro snowboardisty, na které zde čeká skvělý snowpark s halfpipe, boardercrossem, jumpy, quarterpipe a tables. Na své si zde přijdou také milovníci klasického lyžování na 50 kilometrech běžeckých tras. Po dni na svahu čeká na návštěvníky Alpe d'Huez aktivní odpočinek ve sportovním a relaxačním centru či na bobové dráze.
Neváhejte a vydejte se na zimní dovolenou do Alpe d'Huez, kde můžete lyžovat na úctyhodných 250 kilometrech sjezdových tratí!

Alpe d'Huez


Tip
: doporučujeme vám ubytování v luxusní čtyřhvězdičkové Residenci Cristal de l´Alpe s moderními a prostornými apartmány, která je umístěna přímo v centru střediska.

Les 2 Alpes

Dalším prvotřídním střediskem pro lyžování ve Francii v naší nabídce je Les 2 Alpes, které se nachází na úpatí největšího evropského lyžařského ledovce Mont de Lans, jenž umožňuje celoroční lyžování. Moderní středisko Les 2 Alpes je vhodné pro začátečníky, pokročilé lyžaře (převažují sjezdovky nižší a střední náročnosti) i profíky (skvělé možnosti extrémního lyžování především v oblasti La Grave) díky 225 kilometrům sjezdových tratí různých náročností. Freestylisté ocení také perfektní snowparky.
Les 2 Alpes je střediskem s vynikajícími možnostmi polyžařské zábavy – od koupání v krytém bazénu či relaxaci v sauně přes protažení ve fitness centru až po zábavu v živých barech, restauracích a na diskotékách.

Les 2 Alpes


Tip
: rezervujte si pobyt v komfortní Residenci Alba, která nabízí prostorné a nadstandardně zařízené apartmány za atraktivní cenu. Navíc se nachází téměř "na svahu" u nástupu na sedačku do části Vallée Blanche.

Les Menuires

Lyžařské středisko Les Menuires je součástí největší lyžařské oblasti světa Les Trois Vallées a nachází se v údolí Vallée des Belleville pod vrcholem Pointe de la Masse. Toto středisko nabízí skvělé sněhové podmínky díky vysoké nadmořské poloze a kvalitnímu systému umělého zasněžování, 160 kilometrů perfektně upravených sjezdových tratí různých náročností, vzájemně propojené lanovky a vleky a zároveň přijatelnější ceny než ostatní střediska oblasti Les Trois Vallées.
Zdatní lyžaři ocení v Les Menuires sjezdovou trať Léo Lacroix s převýšením 720 metrů a délkou 2 kilometry, freerideři zase terény na Lac du Lou nebo Les Encombres, snowboardisté skvělé freestylové zóny a milovníci bílé stopy 28 kilometrů perfektně upravovaných tratí v údolí pod hlavní silnicí. Dětem se bude líbit na bobové dráze Speed Mountain nebo na sáňkařské dráze Roc´n Bob. V lyžařském středisku Les Menuires si zkrátka každý přijde na své.

Les Menuires


Tip
: doporučujeme vám velmi kvalitní a oblíbenou Residenci Hameau des Airelles v blízkosti lyžařského areálu s vkusně zařízenými a nadstandardně vybavenými apartmány a relaxačním centrem s bazénem.

Val Thorens

Val Thorens je dalším ze skvělých francouzských lyžařských středisek v oblasti Les Trois Valées. Leží na konci údolí Vallée des Belleville. Jde o nejvýše položené evropské zimní středisko, které nejen díky své nadmořské výšce, ale také díky přítomnosti ledovců, zajišťuje bezkonkurenční sněhové podmínky od listopadu až do května.
Pokud hledáte lyžování ve francouzském středisku, kde si můžete připnout lyže hned na prahu hotelu, zavítejte právě do Val Thorens. Uchvátí vás fascinující výhledy na horské velikány (doporučujeme výlet visutou lanovkou na Cime de Caron), skvělé pisty (např. 11 kilometrů dlouhá Combe de Caron) a milovníky freestylu také snowparky s halfpipe, boardercrossem, quarterpipe a raily. Děti nadchne sáňkařská dráha a aquacentrum.

Val Thorens


Tip
: chcete z residence rovnou na sjezdovku? Ubytujte se v Residenci Tourotel, která je nejlépe položenou residencí střediska z hlediska přístupu na sjezdovky. Neváhejte s rezervací! Jednoduché, ale účelně zařízené apartmány Residence Tourotel jsou velmi žádané.

Tignes

Lyžařský areál Tignes v Savojských Alpách doporučujeme opravdovým fajnšmekrům, jelikož je považován za jednu z nejkrásnějších oblastí pro lyžování na světě a zároveň za Mekku moderních adrenalinových sportů.
V Tignes se pořádají prestižní závody ve freestylových disciplínách. Užijete si zde skvělé podmínky pro freeride i freestyle, obrovské snowparky a 150 kilometrů upravených sjezdovek, telemarkové lyžování a další doplňkové aktivity (např. jízdy se psím spřežením, potápění pod ledem, výpravy na sněžnicích, snowtubing, sáňkařskou dráhu apod.). Nachází se zde také jedinečné konferenční a sportovní centrum Tignespace. Lyžařské středisko Tignes je zkrátka splněným snem pro milovníky zimních adrenalinových sportů i běžné lyžaře.

Tignes

Tip: ubytujte se v části Les Boisses v Residenci Kalinda Village, která je považována za jednu z nejlepších ve středisku. Užijete si nadstandardního ubytování v rustikálním stylu, wellness centra včetně bazénu i jezdícího pásu s cvičnou loučkou přímo u residence.


Bude se vám líbit

×

Abychom Vám mohli spravovat Vaše oblíbené zájezdy je nutné se registrovat a nebo přihlásit

Nebo se můžete zaregistrovat Zapomněli jste přihlašovací údaje?