NEV-DAMA a.s.

Vydejte se s námi na nejkrásnější lyžařský okruh Dolomit: Sella Rondu

Určitě už jste o něm slyšeli – okruh Sella Ronda je ve světě lyžování fenoménem. A kdo si ho ještě neprojel, přichází o jeden z nejlepších lyžařských zážitků. Nejznámější skitour v Evropě obklopuje velkolepou Sellu a propojuje 4 top střediska v srdci italských Dolomit – Val Gardenu, Alta Badii, Arabbu a Val di Fassa. Vydejte se s námi na místa, která by měl každý zapálený lyžař alespoň jednou v životě navštívit. Řekneme vám, proč se vám tam bude zaručeně líbit, a podělíme se o tipy, kde vaši lyžařskou pouť odstartovat.

Sella Ronda

3 hlavní důvody, proč vyrazit na okruh Sella Ronda

  • Lyžování na nejprestižnějších místech Dolomit v rámci nejrozsáhlejší lyžařské oblasti Evropy Dolomiti Superski
  • Fascinující vysokohorská panoramata s majestátními skalními vrcholky, jezírky, hlubokými lesy a zasněženými pláněmi
  • Špičkové zázemí v podobě moderních lanovek, systému umělého zasněžování a hlavně bezpečných a vždy perfektně upravených sjezdovek

Sella Ronda v číslech

Sella Ronda je obousměrný okruh, který vás zavede do nadmořské výšky téměř 2 500 m s převýšením až kolem 8 000 m. Kratší „zelená trasa čítá 39 km sjezdovek, protisměrná oranžová trasa nabízí 42 km.

Propojené areály Sella Rondy celkem disponují téměř 250 sjezdovkami a necelými 400 km tratí a 170 přepravními zařízeními.

Okruh Sella Ronda

Jaký skipas potřebujete na okruh Sella Ronda?

Pro lyžování na okruhu Sella Ronda je potřeba skipas Dolomiti Superski, který platí neomezeně ve všech 12 střediscích této oblasti.

Tipy na ubytování ve střediscích Sella Rondy

Alta Badia

Alta Badia leží na severní straně Sella Rondy a spolu s údolím Val Gardena je nejprestižnějším lyžařským střediskem široko daleko. Jde o tradiční pořadatele Světového poháru. Obě dvě střediska jsou na Sella Rondu napojena beze zbytku. V Alta Badii vám doporučujeme následující ubytovací zařízení:

Val Gardena

Val Gardena byla opakovaně oceněna jako nejlepší lyžařské středisko na světě. Sama o sobě se pyšní úctyhodnými 175 km parádních sjezdovek a její plné napojení na Sella Rondu z ní činí lyžařsky jedno z nejatraktivnějších míst pro zimní dovolenou v Evropě i na celém světě. Ve Val Gardeně vsaďte na tyto ubytovací kapacity:

Val di Fassa

Val di Fassa leží na jihozápadním okraji Sella Rondy a je ekonomicky nejdostupnějším střediskem okruhu. Na okruh je napojena skiareály Belvedere - Col Rodella a Ciampac – Buffaure. Ve Val di Fassa vám doporučujeme následující hotely:

Arabba

Arabba je skryta v hluboké kotlině pod průsmykem Pordoi v jihovýchodní části Sella Rondy. Po zprovoznění sedačkové lanovky „Arabba fly“ jsou na sebe navázány obě části lyžařského střediska a je možné je projet bez nutnosti sundat lyže. Díky kabinové lanovce Portados a následném lehkému sjezdu na nedalekou navazující sedačku je od roku 2016 okruh Sella Ronda dostupný i pro méně zdatné lyžaře, kteří se už nemusejí obávat zdolání prudké „stěny“ pod vrcholem Porta Vescovo. V Arabbě vám doporučujeme tato ubytovací zařízení:

Marmolada

Na lyžařský okruh Sella Ronda se lze napojit díky propojené síti sedačkových lanovek také z nedaleké horské vesničky Malga Ciapela, která se nachází pod Marmoladou, nejvyšší horou Dolomit s jediným lyžařsky využitelným ledovcem v Dolomitech. Zde vám doporučujeme tyto ubytovací kapacity:

Mohlo by vás zajímat

×

Abychom Vám mohli spravovat Vaše oblíbené zájezdy je nutné se registrovat a nebo přihlásit

Nebo se můžete zaregistrovat Zapomněli jste přihlašovací údaje?