NEV-DAMA a.s.

Jaká lyžařská střediska v Itálii doporučujeme pro zimní dovolenou?

Stovky kilometrů upravených sjezdových tratí různých náročností, moderní přepravní zařízení pro rychlé cesty na svah, překrásná příroda zimních Alp, převažující slunečné počasí, ekonomická dostupnost, lahodná italská kuchyně i kvalitní ubytování – to vše činí z italských Alp skvělé místo pro lyžování. Láká vás zimní dovolená v Itálii, ale nevíte, kam přesně vyrazit? Nechte si od nás poradit, doporučíme vám skvělá lyžařská střediska italských Alp!

Livigno

Jedním z nejlepších lyžařských středisek v Itálii i v celé Evropě je Livigno v oblasti Alta Valtellina. Toto středisko disponuje dvojicí skiareálů Carosello a Mottolino. Díky poloze Livigna v 1 8092 798 m n. m. a specifickým klimatickým podmínkám zde panuje bohatý příděl sněhové nadílky i v okrajových měsících zimní sezóny. Lyžařské středisko Livigno se pyšní:

  • 77 kilometry abnormálně širokých sjezdovek různých náročností,
  • 40 kilometry perfektně udržovaných běžeckých tratí,
  • 3 rozsáhlými snowparky, které patří k nejlepším v italských Alpách,
  • 32 nejmodernějšími přepravními zařízeními (příprava na ZOH 2026).

Na své si v Livignu přijdou freerideři (volné terény a specializovaná freeride zóna), zkušení lyžaři (luxusní černé „padáky“ na západním úbočí Mottolina) i středně pokročilí lyžaři (množství červených sjezdovek ve vyšších částích Carosella a středu Mottolina). Nemusí se sem bát ani začátečníci (cvičné svahy ve spodní části Carosella na severu) a rodiny s dětmi (dětský park na vrcholu Mottolina). Lyžařské středisko Livigno doslova kypí také bohatými možnostmi polyžařské zábavy, jako např. skvělým bazénovým a wellness světem Aquagranda i unikátní možností laciných nákupů v poslední bezcelní zóně v rámci EU.

Resort Livigno

Doporučené ubytování v Livignu

Jen se snídaní

Pro náročné

Pro rodinu ze dobrý peníz

Pro menší skupinu

Rio Pusteria / Bressanone - Valle Isarco

Lyžařské středisko Rio Pusteria / Bressanone – Valle Isarco (německy Gitschberg Jochtal / Brixen) v oblasti Dolomiti Superski je jedním z nejdostupnějších italských lyžařských středisek z hlediska vzdálenosti z ČR i příznivých cen. Tři zdejší skiareály  Plose, Gitschberg a Jochtal, z nichž poslední dva jmenované jsou již několik let vzájemně propojené – nabízejí skvělý poměr všech typů sjezdovek. Pečlivá úprava tratí a rozsáhlý systém umělého zasněžování garantují perfektní sněhové podmínky i na začátku a na konci zimní sezóny. Valle Isarco disponuje celkem:

  • 100 kilometry sjezdových tratí včetně nejdelší černé sjezdovky Jižních Tyrol Trametsch na hoře Plose s převýšením 1 400 metrů a délkou 9 kilometrů, která nadchne i ty nejnáročnější lyžaře,
  • 30 kilometry upravených běžeckých tratí,
  • snowparkem, familyparkem s funslope ve Valles v Jochtalu,
  • 25 moderními přepravními zařízeními v čele s 10místnou kabinkou od Parkhotelu Plose až po vrchol hory Monte Fana.

Ve středisku si kromě lyžování užijete také bruslení, sáňkování na dráze v Maranze, curling, koupání v bazénech, jízdu na koni, různé sportovní aktivity i mnoho kulturních a společenských akcí.

Doporučené ubytování v Rio Pusteria / Bressanone - Valle Isarco

Pro náročné

Pro rodiny za dobrý peníz

Pár kroků na svah

Val di Fiemme / Obereggen

Dalším z kvalitních lyžařských středisek v Itálii je Val di Fiemme/Obereggen v oblasti Dolomiti Superski. Bohatá nabídka komfortního ubytování za příznivé ceny a skvělý poměr lyžařských terénů všech náročností činí z Val di Fiemme českými turisty nejnavštěvovanější italské lyžařské středisko. Díky úzkostlivé péči o upravenost sjezdovek i kompletnímu pokrytí lyžařských terénů systémem umělého zasněžování je kvalitní lyžování garantováno i v okrajových termínech lyžařské sezóny. Ve středisku Val di Fiemme/Obereggen si na zimní dovolené užijete:

  • přes 116 kilometrů sjezdovek s mnoha náročnými černými „padáky“, luxusní červenou tratí na úbočí Alpe Cermis, pohádkovou „modrou“ do Bellamonte a dalšími,
  • neuvěřitelných 150 kilometrů běžeckých tratí, kde si milovníci bílé stopy mohou vyzkoušet závodní okruhy Mistroství světa v klasickém lyžování 2013 i část trasy legendární 70 kilometrů dlouhé Marcialongy,
  • 6 perfektních snowparků,
  • 43 moderních přepravních zařízení včetně řady novinek.

Po lyžování zimní radovánky ve Val di Fiemme/Obereggenu rozhodně nekončí. Skipas zahrnuje možnost koupání v městských bazénech, bruslení i večerního lyžování. Další zábava na vás čeká na sáňkařských drahách, při bobování na dráze Alpine Coaster a díky bohaté nabídce après ski. Zásluhou skvělé polohy střediska navíc můžete využít kombinovaných skipasů s Dolomiti Superski a užít si lyžování na ještě více tratích nebo legendárním okruhu Sella Ronda.

Lyžařské středisko Val di Fiemme

Doporučené ubytování ve Val di Fiemme / Obereggen

Pro náročné

Pro rodinu za dobrý peníz

Pro velké skupiny

Za málo peněz

Madesimo

Italské lyžařské středisko Madesimo v oblasti Valtellina nadchne lyžaře svými fantastickými terény, kvalitními sjezdovkami s různorodou náročností, pestrou paletou volného terénu i liduprázdnými svahy ve všední dny. Nadmořská poloha střediska, dokonalá úprava sjezdovek i téměř stoprocentní pokrytí systémem umělého zasněžování navíc slibuje vynikající sněhové podmínky i v jarních měsících a před Vánocemi. Ve středisku Madesimo se můžete těšit na:

  • 39 kilometrů upravených sjezdovek (převážně luxusních červených i mnohakilometrových modrých),
  • téměř 26 kilometrů skvělých běžeckých tratí,
  • rozsáhlý snowpark s halfpipe,
  • 10 přepravních zařízení, z nichž vysoké procento patří mezi ty nejmodernější, především vysokokapacitní sedačky.

Doporučené ubytování v Madesimu

Tonale / Ponte di Legno

Vzájemně propojené italské skiareály Tonale a Ponte di Legno v oblasti Skirama Dolomiti Adamello Brenta (pár tipů z regionu) se skvěle doplňují díky své různorodosti. Zdejší sjezdové tratě jsou zpravidla pokryty perfektním „manšestrem“ a příznivé sněhové podmínky po celou sezónu podporuje 100% systém umělého zasněžování. Ledovec Presena v nadmořské výšce 3 000 metrů navíc zajišťuje kvalitní sněhovou pokrývku i na jaře. Celkem lyžařské středisko Tonale/Ponte di Legno disponuje:

  • 62 kilometry sjezdovek včetně fantastické černé sjezdovky z Passo Paradiso do Tonale, kvalitními červenými sjezdovkami obtékajícími Monte Serodine i středně a méně náročnými tratěmi na jižním svahu Tonale skvělými pro začátečníky,
  • 43 kilometry pěkných běžeckých tratí,
  • snowparkem vysoké úrovně,
  • nadstandardní paletou volného terénu pro adrenalinové lyžování,
  • 29 přepravními zařízeními včetně kabinkové lanovky s mezistanicí na ledovci.

Po lyžování ve středisku Tonale/Ponte di Legno doporučujeme návštěvu romantického centra Ponte di Legna nebo živou večerní zábavu na Tonale. Zajímavá je také multimediální expozice věnovaná 1. světové válce na Passo Paradiso nad Passo Tonale.

Lyžař sledující Alpy

Doporučené ubytování v Tonale / Ponte di Legno

Pro náročné

Pro rodinu za dobrý peníz

S bazénem a přímo na svahu

Za málo peněz

Další oblíbená lyžařská střediska Itálie

Z ostatních italských středisek, kde se můžete těšit na skvělé lyžování a služby, doporučujeme:

Lyžařské středisko Cervinia

Bude se vám líbit

×

Abychom Vám mohli spravovat Vaše oblíbené zájezdy je nutné se registrovat a nebo přihlásit

Nebo se můžete zaregistrovat Zapomněli jste přihlašovací údaje?