NEV-DAMA a.s.

Silvestr 2023 na horách

DOPORUČUJEME NEJLEPŠÍ STŘEDISKA PRO SILVESTROVSKÝ POBYT

Silvestrovské oslavy patří k jedněm z nejlepších akcí celého roku. A co teprve silvestrovské oslavy na horách – čekají vás na nich skvělé párty, impozantní ohňostroje, příjemná atmosféra a samozřejmě také lyžování a jiné zimní radovánky. Vyberte si z našich tipů na nejlepší střediska pro silvestrovský pobyt 2023 a užijte si nezapomenutelné oslavy nového roku plné lyžování v rakouských Alpách, italských Alpách, na českých horách, v Tatrách či Bulharsku

Silvestr v rakouských Alpách

Inspirujte se našimi tipy na nejlepší rakouská střediska pro silvestrovský pobyt na horách.

Innsbruck

Na silvestrovské oslavy 2023 vám doporučujeme Innsbruck a okolí. Malebné historické centrum Innsbrucku s panoramatem pohoří Nordkette na obzoru je dokonalou scénou pro vstup do nového roku. Silvestrovské akce zde letos budou probíhat již od 29. 12. až do 6. 1. 2024. Samozřejmostí je odpolední program pro děti, který se koná už 30. 12. 2023. Přímo na Silvestra se koná odpolední silvestrovský běh a jako každý rok večerní stylová novoroční oslava s živou hudbou a světelnými instalacemi. Přesně o půlnoci tradičně zazní tóny Straussova valčíku Na krásném modrém Dunaji a odpálí se velkolepý pestrobarevný ohňostroj. Součástí letošních silvestrovských oslav je taktéž novoroční koncert 1. 1. 2024.

Pokud do Innsbrucku zamíříte mimo termín letošních silvestrovských oslav, můžete se těšit alespoň na událost LUMAGICA Innsbruck, která se koná od 18. 11. 2023 do 28. 1. 2024 v innsbrucké zahradě Hofgarten. Na přibližně kilometr dlouhé okružní cestě se zde setkáte s nejrůznějšími speciálními světelnými sochami inspirovanými pěti světadíly: od osvětlené newyorské sochy Svobody až po barevné velbloudy, opice a tučňáky.

Silvestr v italských Alpách

Silvestr v Dolomitech

Cortina d’Ampezzo

Silvestr na horách ve středisku Cortina d’Ampezzo se bude líbit především těm, kteří chtějí prožít novoroční oslavy opravdu ve velkém. Silvestrovskou noc začněte aperitivem ve vyhlášených lokálech jako LP26, Hotel de la Poste nebo La Tavernetta a pokračujte bujarou diskotékou v klubech Belvedere, Blu Room, Bilbo či Vip Club. Až se z veselých silvestrovských oslav vzpamatujete, dopřejte si nákupy na pěší zóně Corso d'Italia.

Kronplatz / Plan de Corones

Nechce se vám vzdávat zimních radovánek ani o silvestrovské noci? Vyrazte do střediska Kronplatz / Plan de Corones. V Riscone budete svědky sjezdu lyžařských instruktorů s pochodněmi i akrobatického lyžování. Městečko San Vigilio di Marebbe zase nabízí bohatý silvestrovský program s muzikou a ohňostrojem.

Val di Fiemme / Obereggen

Návštěvníci střediska Val di Fiemme / Obereggen by si na Silvestra rozhodně neměli nechat ujít oslavy ve městech Cavalese či Predazzo, kde je připraven bohatý kulturní program v podobě svátečních trhů a dalších zajímavých doprovodných akcí.

Val di Fassa e Carezza

Ve středisku Val di Fassa e Carezza mají návštěvníci možnost oslavit příchod nového roku ve městečku Canazei, kde se každoročně koná „festa in piazza“ s ochutnávkami místních produktů a doprovodným programem s ohňostrojem.

Civetta

Milovníkům kulinářských zážitků doporučujeme strávit Silvestra ve středisku Civetta, které je známé skvělými silvestrovskými večeřemi na horských chatách.

Arabba / Mamolada

Pokud si pro váš silvestrovský pobyt na horách vyberete středisko Arabba / Marmolada, budete svědky efektního sjezdu lyžařských instruktorů s pochodněmi do centrální Arabby.

Livigno

Ve středisku Livigno nebudete o silvestrovské noci vědět, co dřív. Již tradičně by od 18 hodin měl proběhnout organizovaný sjezd lyžařských instruktorů s pochodněmi. Horské restaurace Mottolino a Carosello večer připraví speciální silvestrovskou zábavu (možnost nechat se vyvést na sněžných skútrech či rolbách). Těšit se můžete na ohňostroj či další doprovodné akce. 

Tonale / Ponte di Legno

Také ve středisku Tonale / Ponte di Legno pro vás máme několik tipů na silvestrovský pobyt.

Sněhová nadílka v Tonale
Zasněžené Tonale

Santa Caterina

Silvestrovské oslavy vás čekají ve středisku Santa Caterina. Samozřejmostí jsou doprovodné akce v podobě hudebního programu a ochutnávek místních specialit. Poslední den roku se navíc můžete těšit na sjezd s pochodněmi organizovaný místní lyžařskou školou.

Milovníkům kulinářských zážitků doporučujeme prožít silvestrovský večer v horském srubu Sunny Valley Kelo Resort s restaurací v nadmořské výšce 2 700 m, která nabízí gurmánské menu.

Monterosa Ski

Také ve středisku Monterosa Ski se na Silvestra rozhodně nebudete nudit. Vesnička Alagna Valsesia plánuje bohatý program s ohňostrojem.

Silvestr na českých horách

Silvestr v ČR

Nejlepší silvestrovské párty nabízí z českých lyžařských středisek bezesporu Špindl. Vyberte si pro váš silvestrovský pobyt např. Hotel Aquapark, který pořádá vlastní silvestrovskou diskotéku, nebo zvolte Wellness Hotel SvornostHarrachově a vychutnejte si skvělé silvestrovské menu.

Silvestrovské lyžování v Tatrách

Také u našich slovenských sousedů zažijete nezapomenutelného Silvestra. Oslavte příchod nového roku třeba na silvestrovské párty v termálním aquaparku s výhledem na Vysoké Tatry (Hotel Mountain View). Pokud plánujete Silvestr v Tatrách s celou rodinou nebo partou přátel, doporučujeme vilky Resortu Tatry Holiday. Dalším naším tipem na Silvestra v termálech na dosah tatranských sjezdovek je Holiday Village Tatralandia, kde si dosyta užijete lázeňského relaxu.

Lyžování v Bulharsku na Silvestra

Nejoblíbenější lyžařské středisko BulharskaBansko v pohoří Pirin, se na Silvestra každoročně promění v párty město, kde to opravdu žije. Pokud vás tedy láká lyžování skvělé úrovně na místech, kde se pravidelně konají závody Světového poháru v lyžování a zároveň nechcete přijít o velkolepé silvestrovské oslavy, je právě Bansko skvělým místem na vaši lyžařskou dovolenou v závěru roku.

Nevybrali jste si?

×

Abychom Vám mohli spravovat Vaše oblíbené zájezdy je nutné se registrovat a nebo přihlásit

Nebo se můžete zaregistrovat Zapomněli jste přihlašovací údaje?