NEV-DAMA a.s.

Užijte si Vánoce na horách plné lyžování a sváteční atmosféry

Dokážete si představit krásnější místo, kde strávit Vánoce, než v obklopení zasněžených svahů hor plných bílé sněhové pokrývky? Vyrazte s námi na Vánoce 2023 na hory a užijte si parádní vánoční lyžování. Dáme vám tipy na vánoční pobyty v Alpách, Tatrách i na českých a bulharských horách.

Vánoce v italských Alpách

Zasněžené svahy, alpská městečka dýchající sváteční atmosférou, adventní trhy a nazdobené horské hotely – tak vypadají Vánoce v italských Alpách. Doporučíme vám nejlepší střediska a ubytovací zařízení pro vánoční pobyt v Itálii.

 

Livigno

Jedním z nejžádanějších zimních středisek na vánoční svátky je Livigno. Skvělé lyžování, vánoční nákupy v bezcelní zóně i tradiční trhy lákají mnoho lyžařů. Vánoční trhy v Livignu letos probíhají od 24. 11. až do 24. 12. 2023. Za zvuku vánočních koled si zde můžete pochutnat na výborném svařeném vínu, bombardinu, pečených kaštanech či místních sladkých pochutinách.

Aprica

Na vánoční lyžování vám doporučujeme středisko Aprica a Hotel Posta, kde jsme pro vás připravili výhodný pobyt se skipasem v ceně v termínu 23.-30. 12. 2023. Na sjezdovkách v Aprice po celý prosinec panuje sváteční atmosféra a v malebném městečku se se koná od 7. 12 do 10. 12., od 16. 12. do 17. 12. a od 23. 12. do 7. 1. 2024 vánoční vesnička, trhy a mnoho akcí.

Bormio / San Colombano

Chcete letos prožít Vánoce na horách s lyžařskými hvězdami? Vydejte se do střediska Bormio / San Colombano, kde se budou známí lyžaři připravovat na závod Světového poháru v lyžování, který se koná v Bormiu a Santa Caterině 28.-29. 12. 2023. Kromě toho se můžete těšit na víkendové vánoční trhy v krásně nazdobeném lázeňském městečku a doprovodné hudební akce italského rádia Deejay.

Madesimo

Přímo pohádkové Vánoce prožijete v lyžařském středisku Madesimo. Sváteční atmosféru pocítíte jak na sjezdovkách, tak i v malebném městečku s víkendovými vánočními trhy.

Val di Fiemme / Obereggen

Opravdu bohaté možnosti pro vychutnání sváteční atmosféry po lyžování nabízí středisko Val di Fiemme / Obereggen. Již od začátku prosince si užijete sváteční atmosféru při návštěvě "Betlémské cesty" v městečku Tesero. Nádherné betlémy z různých materiálů pocházející z mnoha zemí světa včetně ČR jsou zde vystaveny ve vitrínách na ulicích. Na náměstí městečka Tesero můžete obdivovat také betlém v životní velikosti. Konají se zde i další skvělé vánoční akce a trhy v Cavalese a průvod "Krampus čertů" v Predazzu.

Alpe Lusia / San Pellegrino

Návštěvníci střediska Alpe Lusia / San Pellegrino si po svátečním lyžování jistě nenechají ujít oblíbené vánoční trhy v Moeně, které se konají od 25. 11. 2023 do 6. 1. 2024. Kromě tradičních stánků je zde připravena také dílna, atrakce a animační program pro děti. Můžete se těšit taktéž na živé koncerty a další vystoupení.

Alta Badia

Vánoční trhy se konají v centru Corvary ve středisku Alta Badia od 8. 12. 2023 do 6. 1. 2024. Můžete zde nejenom nakoupit krásné vánoční dárky, ale také si pochutnat na svátečních specialitách ladinské kuchyně.

3 Zinnen - Tre Cime Dolomiti

Lyžařské středisko 3 Zinnen o Vánocích láká na vánoční trhy na náměstí v San Candidu. Tradiční rukodělné výrobky a jihotyrolské speciality pořídíte za zvuků vánočních koled a v obklopení překrásnou sváteční výzdobou od 24. 11. 2023 až do 6. 1. 2024.

Kronplatz / Plan de Corones

Vánoční lyžování, sváteční atmosféra, nazdobené trhy - to všechno letos na Vánoce nabízí krásné středisko KronplatzV historickém centru Brunica se od 24. 11. 2023 do 6. 1. 2024 konají největší vánoční trhy v okolí střediska.

Val Gardena

Vánoční trhy si můžete letos užít také v Ortisei ve středisku Val Gardena, a to od 1. 12. 2023 do 7. 1. 2024.

Folgaria / Lavarone

Také lyžařské středisko Folgaria / Lavarone je krásným místem pro prožití vánoční dovolené. Na vánoční trhy se můžete těšit v historické části lokality Bertoldi v Lavarone. Historické centrum městečka Folgaria zase skýtá množství obchůdků nejen s vynikajícími lokálními produkty a díky krásné vánoční atmosféře jde o ideální místo pro večerní procházku zakončenou svařeným vínem v některé z místních kaváren či vináren.

Noční Folgaria

Tonale / Ponte di Legno

Také ve středisku Tonale / Ponte di Legno pro vás máme tip na vánoční pobyt.

Sněhová nadílka v Tonale
Zasněžené Tonale

 

christmas3.jpg

Vánoce v rakouských Alpách

Inspirujte se našimi tipy na nejlepší rakouská střediska pro vánoční pobyt na horách.

Vánoční pobyty Gasteinertal - Grossarltal

Doporučujeme vám vánoční pobyt ve středisku Gasteinertal - Grossarltal. Čas adventní je kouzelný zvlášť v Bad Hofgastein. Výlohy obchodů na náměstí jsou vyzdobeny vánočními ozdobami, skupiny hudebníků hrají vánoční písně a vzduchem se line vůně svařeného vína. Užijte si zdejší lázně i vánoční trhy, které se letos konají 1.–3. 12., 5. 12., 8.–10. 12., 15.–17. 12. a 22.–23. 12. 2023. Nebo se vydejte na projížďku na saních tažených koňmi v zasněženém lázeňském parku či na pěší túru za svitu pochodní.

Vánoční pobyty Dachstein West

V rakouském středisku Dachstein West vás čeká nejen vánoční lyžování, ale i možnost navštívit sváteční trhy v Abtenau. V sobotu 16. 12. a v neděli 17. 12. (vždy od 13:00) budou na trzích k dispozici stánky s ručně vyráběnými produkty, jako jsou pletené čepice nebo čerstvě upečené cukroví. Dále můžete obdivovat ručně vyrobený betlém v životní velikosti. Malí lyžaři mohou nechat dopisy Ježíškovi na místní poště Christkindl. Kromě toho se nabízejí jízdy na saních.

Vánoce na horách v ČR

Nechce se vám na Vánoce jezdit až do dalekých Alp? Na českých horách jsou vánoční svátky také kouzelné, a navíc plné neopakovatelných českých tradic a zvyků. Vyrazte na Vánoce na hory třeba do Krkonoš, JizerekKrušných hor nebo na Šumavu. Dáme vám tipy na nejlepší vánoční pobyty v ČR.

Klínovec

Rodinám s dětmi doporučujeme Vánoce na Klínovci. Děti zde mohou pěšky či na běžkách absolvovat zábavnou Ježíškovu cestu plnou zajímavých úkolů nebo zanechat svůj dopis s vánočním přáním na Ježíškově poště.

Srní

Středisko Srní na Šumavě slibuje i o Vánocích klidné lyžování na dosah větších skiareálů (Kašperské Hory, Kvilda, Zadov-Churáňov, Železná Ruda či Velký Javor v Německu). Jde o ideální místo zejména pro běžkaře.

Desná

Desná v Jizerkách láká na Vánoce nejen běžkaře. Díky výšce až 788 m n. m. se můžete těšit na přírodní sníh již před Vánoci. Pro rodiny s dětmi je v Desné lyžařská a snowboardová škola s dětským vlekem. Nechybí minisnowpark.

Harrachov

Milujete české Vánoce a chtěli byste je prožít v kouzelných panoramatech českých Krkonoš? Vydejte se na vánoční pobyt s lyžováním do Harrachova. Ve zdejší sklárně si s rodinou můžete prohlédnout výrobu vánočních ozdob, líbit se vám bude i ozubnicová železnice.

Vánoční pobyty v Tatrách

Tatranská Lomnica a okolí

Tatranská Lomnica láká na skvělé sjezdovky ve výšce až 2 196 m n. m. a klidné lázeňské městečko s prvorepublikovou atmosférou. Na Vánoce s možností lyžování doporučujeme skiareál Stará Lesná nebo nedaleké městečko Kežmarok, kde se konají krásné vánoční trhy.

Bešeňová: Vánoce v termálech

Představte si Vánoce plné lyžování a zároveň relaxace v termálních lázních. Přesně takové svátky můžete zažít v Bešeňové v Nízkých Tatrách.

V jejím okolí se nachází hned několik lyžařských středisek s dobrou dojezdovou vzdáleností, především Jasná (expresní skibus zdarma), dále Malinô Brdo, Donovaly a Kubínska hoľa.

Po lyžování se vám bude ve zdejším termálním vodním parku Bešeňová relaxovat dvojnásob příjemně. Tento na celém Slovensku nejmodernější areál termálních lázní s aquaparkem se pyšní 5 venkovními bazény o teplotě až 39 °C, patří k němu také saunový svět Harmónia.

Vánoce na horách v Bulharsku

Vánoční lyžování v Alpách, Tatrách i na českých horách je klasika, ale co takhle vyrazit letos na svátky za lyžováním do Bulharska? Vánoce zde sice slaví až 25. 12., ale v mnoha hotelech s ohledem na své hosty podávají vánoční večeři i 24. 12. Nemusíte se tedy bát, že byste neprožili Štědrý večer, jak se patří. Na vánoční pobyt v Bulharsku vám doporučujeme oblíbené středisko Bansko, které je se svými 75 kilometry kvalitních sjezdovek držitelem ceny „nejlepší skiresort Bulharska“. Pokud vás lákají klidnější Vánoce, vsaďte na lyžařské středisko Borovec.

Nevybrali jste si?

×

Abychom Vám mohli spravovat Vaše oblíbené zájezdy je nutné se registrovat a nebo přihlásit

Nebo se můžete zaregistrovat Zapomněli jste přihlašovací údaje?