NEV-DAMA a.s.

Lyžování ve Slovinsku: do jakého zimního střediska vyrazit?

Nejlepší lyžařská střediska ve Slovinsku

Vybíráte zimní dovolenou v Alpách, ale rádi byste vyzkoušeli něco jiného než obvyklou Itálii, Francii či Rakousko? A co takhle lyžování ve Slovinsku? Jedna z nejmenších alpských zemí má milovníkům zimních sportů hodně co nabídnout. Podmanivé prostředí, krásy přírody, pohodová atmosféra rodinných skiareálů, relativně prázdné sjezdovky, pohostinnost místních obyvatel, dobrá dostupnost z ČR a nízké ceny jsou hlavními důvody, pro které se vyplatí vyrazit za lyžováním právě do Slovinska.

Beautifull landscape of the south side of the Alps_350094863.jpg

V naší nabídce zimní dovolené ve Slovinsku najdete lyžařská střediska Krvavec a Bovec (Bovec je přeshraničně propojen s italskou Sella Neveou - Canin). Proč jsme pro vás vybrali právě tato místa pro dovolenou na lyžích ve Slovinsku?

Krvavec: nejlepší lyžařské středisko ve Slovinsku

Středisko Krvavec v Kamnicko-Savinjských Alpách získalo ocenění World Ski Awards jako nejlepší lyžařské středisko ve Slovinsku. Vysoká nadmořská poloha Krvavce a rozsáhlý systém umělého zasněžování garantuje výtečné sněhové podmínky zpravidla celých 5 měsíců v roce. Krvavec se pyšní 30 kilometry sjezdovek s perfektně vyváženým poměrem náročnosti, vysokohorským okruhem pro běžkaře, skvěle vybaveným snowparkem, bohatými možnostmi pro skialpinisty a 11 přepravními zařízeními, z nichž vysoké procento tvoří sedačkové lanovky. Velkým lákadlem Krvavce je jedna z nejlepších slovinských lyžařských škol založená Borisem Strelem, slalomářem, který získal bronz na MS 1982 ve Schladmingu, dále pestrá nabídka aktivit pro děti i měřený sjezdový úsek, který ocení především milovníci adrenalinu.

Mountain with a ski slope_194863679.jpg

Rodinná atmosféra, relativně prázdné svahy, příznivé ceny, převažující slunečné počasí a překrásné výhledy už jen dotvářejí pohodový pobyt plný lyžování na slovinském Krvavci.

Doporučené ubytování ve středisku Krvavec

Bovec: lyžování ve Slovinsku a Itálii zároveň

Slovinské lyžařské středisko Bovec v Julských Alpách bylo propojeno s italskou Sella Neveou, čímž vznikla jedna z mála přeshraničně propojených italských lyžařských oblastí. Z Bovce na Canin či naopak je možné dostat se lanovkou. Kouzelné prostředí skiareálu pod hraničními štíty, majestátní vrchol Monte Canin, vysoká nadmořská poloha zajišťující skvělou sněhovou nadílku, necelých 20 kilometrů kvalitních sjezdovek různých náročností, 2 okruhy perfektních běžeckých tratí včetně vysokohorského, široké možnosti freeridu, 2 snowparky (na slovinské i italské straně) a kvalitní přepravní kapacity zajišťují skvělou zimní dovolenou plnou radovánek na sněhu.

Canin Sella Nevea ski resort_1124249084.jpg

Velkou výhodou tohoto lyžařského střediska je navíc krátká vzdálenost z ČR, příznivé ceny ubytování a celoplošný skipas umožňující lyžování také v nedalekém Tarvisiu.

Doporučené ubytování ve středisku Sella Nevea

Láká vás lyžování ve Slovinsku?

×

Abychom Vám mohli spravovat Vaše oblíbené zájezdy je nutné se registrovat a nebo přihlásit

Nebo se můžete zaregistrovat Zapomněli jste přihlašovací údaje?