NEV-DAMA a.s.

Magazín NEV-DAMA

Přinášíme vám aktuální novinky a tipy, díky kterým prožijete skvělou dovolenou. Inspirujeme vás, kam se vydat na letní či zimní pobyt, poradíme vám s nákupem vybavení na lyžování, snowboarding nebo turistiku a informujeme vás o různých zajímavostech ze světa cestování.

Kam vyrazit

Hledáte perfektní dovolenou? Pak jste tu správně. Přinášíme vám aktuální tipy, kam vyrazit na nezapomenutelnou letní či zimní dovolenou. Nechte se inspirovat!

Jaro na sněhu. Kam za lyžováním v Alpách v dubnu a o Velikonocích

Tipy na nejlepší ski areály v Rakousku a Itálii, kde si zalyžujete ještě v dubnu. Podívejte se, kde v Alpách si užijete dostatek sněhu a parádní lyžování o Velikonocích.

Dozvědět se více

Prodej first minute zájezdů na léto 2024 pokračuje

Neváhejte s nákupem letní dovolené 2024. Stále pro vás máme atraktivní first minute slevy až do výše 20 % do oblíbených destinací jako jsou Itálie nebo Chorvatsko. Slunce, moře, pláže, výlety... tak kam vás to letos láká více?

Dozvědět se více

Vezměte vaši lásku na Valentýna na hory!

Váháte, kam vzít vaši drahou polovičku na Valentýna? A co takhle na parádní lyžovačku na hory? Svátek sv. Valentýna letos připadá sice na středu, ale i tak jde o skvělou příležitost užít si tento svátek na romantickém pobytu na horách.

Dozvědět se více

Trentino Ski Sunrise 2024: lyžování za úsvitu

Nasednout na první lanovku, posnídat trentinské speciality za úsvitu s výhledem na Alpy barvící se do růžova, nazout lyže a pustit se jako první dolů ze svahu – užijte si Trentino Ski Sunrise.

Dozvědět se více

Jarní prázdniny na horách pro rodiny s dětmi

Vybrali jsme pro vás lyžařské zájezdy v termínech jarních prázdnin, které jsou ideální pro rodiny s dětmi. Užijte si s vašimi ratolestmi kopec lyžování i hory zimní zábavy!

Dozvědět se více

Alpská střediska s bezplatnými skipasy pro děti

Nedokážete si představit zimu bez lyžování s rodinou, ale nemáte velký rozpočet? Poradíme vám, která rakouská a německá střediska mají (nejen) na konci sezóny skipasy pro děti zdarma.

Dozvědět se více

Jaké středisko pro silvestrovský pobyt na horách?

Vyberte si z našich tipů na nejlepší střediska pro silvestrovský pobyt na horách a užijte si nezapomenutelné oslavy nového roku plné lyžování v Alpách, Tatrách, Bulharsku či v ČR.

Dozvědět se více

Kde si užijete nejlepší après-ski v Alpách?

Zimní dovolená není jen o lyžování, ale také o zábavě. Chcete si váš lyžařský zájezd užít naplno? Vyberte si z nejlepších après-ski barů v Alpách!

Dozvědět se více

Tipy na vánoční pobyty nejen v Alpách

Dokážete si představit krásnější místo, kde strávit Vánoce než v obklopení zasněžených svahů hor plných bílé sněhové pokrývky? Vyrazte s námi na Vánoce na hory a užijte si vánoční lyžování!

Dozvědět se více

Novinky ze světa lyžování aneb kam letos vyrazit na hory

Kde mají nové lanovky, sjezdovky nebo možnosti polyžařské zábavy? Kam jet tuto sezónu na lyže? I letos v Alpách čeká mnoho novinek a akcí, které se budou líbit nejen zapáleným lyžařům.

Dozvědět se více

Vyzkoušejte lyžování v Bulharsku!

V Bulharsku vás čekají výborné sněhové podmínky, poloprázdné sjezdovky a otevřené skiareály i hotely. Cesta autem vám zabere jen 1 den, cesta letadlem 110 minut. Mrkněte se, kde je v Bulharsku nejlepší lyžování.

Dozvědět se více

Kam do Rakouska za nejlevnějším lyžováním?

S našimi tipy si můžete dopřát lyžování v Rakousku s celou rodinou. Poradíme vám, kde se lyžuje nejlevněji, kde mají ubytování a skipasy pro děti zdarma a čím se řídit při výběru střediska.

Dozvědět se více

Ve Val di Fiemme to žije! TOP akce zimní sezóny 2024

Lyžování za úsvitu, hvězdné koncerty na horských chatách, ski testy. Vyberte si z nejzajímavějších akcí lyžařské sezóny 2024 ve Val di Fiemme.

Dozvědět se více

Kam s dětmi na podzimní prázdniny?

Podzimní prázdniny se kvapem blíží a vy stále nevíte, kam s dětmi vyrazit? Užijte si dovolenou s dětmi v Alpách už během podzimních prázdnin!

Dozvědět se více

Kam na první podzimní lyžování v Alpách

Toužíte-li po prvních obloučcích ještě před začátkem hlavní lyžařské sezóny, inspirujte se našimi tipy, kde si užít zimní sporty již od konce října. Máme pro vás tipy na lyžování v Rakousku, Itálii, Francii i Švýcarsku.

Dozvědět se více

Ski Opening 2023 v Kaprunu

Letošní vítání lyžařské sezóny jsme naplánovali na prodloužený víkend s využitím listopadového svátku. Užijete si perfektní lyžování na ledovci Kitzsteinhorn v Rakousku, testování lyží, tombolu a párty s hudební i kouzelnickou show.

Dozvědět se více

Zimní předprodej v plném proudu! Vyberte si dovolenou včas

Nenechte si utéct nejlepší zimní dovolenou. Sleva až 17 %, nízká záloha, garance sněhu, dětské kluby a další výhody, které najdete pouze u nás.

Dozvědět se více

Kam na lyže do Itálie? Zkuste Plose!

Kvalitní lyžování a vybavenost, snadná dostupnost z ČR, fajn ceny – doporučujeme lyžování v italském Plose – jednom z mezi Čechy nejnavštěvovanějších skiareálů jižních Tyrol.

Dozvědět se více

Naše TOP 5 běžeckého lyžování v Rakousku

Pro ty, kteří si do zimního Rakouska s sebou berou “úzká prkénka” a v pobytovém místě neřeší lanovky, ale ukazatele s označením “Langlaufloipe“, mámě několik tipů.

Dozvědět se více

Nová kabinková lanovka Flying Mozart ve Wagrainu

Ve ski areálu Wagrain v oblasti Salzburger Sportwelt jezdí od sezóny 2021/22 nová kabinková lanovka Flying Mozart. Podívejte se na její parametry a na výhody, které přináší lyžařům.

Dozvědět se více

Nejlepší termální lázně na Slovensku

Slovensko je bohaté na blahodárné geotermální prameny. Inspirujte se našimi tipy na skvělé slovenské termály a užijte si relaxační dovolenou v páru.

Dozvědět se více

Památky UNESCO v ČR. Velký přehled pro vaši dovolenou

Co mají společného Kutná Hora, Kroměříž a brněnská vila Tugendhat? Jedná se o české památky UNESCO a všechny stojí za vidění. Inspirujte se v našem přehledu, kam se vydat během dovolené.

Dozvědět se více

Tipy na zajímavé cyklostezky v Rakousku

V následujícím přehledu vám představíme zajímavé cyklostezky, které si užijete i s celou rodinou během dovolené v Rakousku na kolech.

Dozvědět se více

Kam do Rakouska za turistikou?

Vysoké hory s ledovci, zurčící bystřiny, stáda krav na loukách, horské chalupy, bodří horalé a jejich folklór. Poradíme vám, kam v Rakousku, pokud máte rádi vysokohorskou turistiku.

Dozvědět se více

Nejlepší termály v Maďarsku na dovolenou s dětmi

Maďarské termály jsou skvělým místem pro zdravý odpočinek. Inspirujte se našimi tipy na nejlepší maďarské lázně na dovolenou s dětmi a dopřejte si s rodinou perfektní relaxaci.

Dozvědět se více

Aktivní dovolená v Chorvatsku

Všeho s mírou. To se týká i lenošení na pláži. Nepropásněte na dovolené to nejlepší, co Chorvatsko nabízí. Máme pro vás tipy na nejlepší aquaparky, výlety do přírody i měst. Inspirujte se a proložte lenošení na pláži aktivním programem.

Dozvědět se více

Mölltal Ski Closing 2023

Rozlučte se s námi se zimní sezónou 2022/23 stylově na Mölltalském ledovci. Můžete se těšit na lyžování na ledovci (skipas máte v ceně), tombolu nebo DJ párty s Robinem Sobkem.

Dozvědět se více

Novinky v lyžařské oblasti Skirama Dolomiti

Podívejte se, jaké novinky včetně lanovek a sjezdovek se v lyžařské oblasti Skirama Dolomiti objevily v poslední době.

Dozvědět se více

Ski Opening Mölltal: lyžování už v listopadu

Další rakouský Ski Opening se odehraje na Mölltalu v termínu listopadového svátku. Přivítejte s námi letošní sezónu na Mölltalském ledovci a užijte si nabitý zábavní program.

Dozvědět se více

10 tipů na lyžování v Kaprunu. Zábava, bonusy, novinky

Jedno z nejpopulárnějších rakouských lyžařských středisek Kaprun má vše, co očekáváte od ideální zimní dovolené. Podívejte se na 10 tipů a zajímavostí na lyžování v Kaprunu v letošní sezóně.

Dozvědět se více

Průvodce po zajímavostech Ligurské riviéry

Ukážeme vám, že rozhodně stojí za to objevit Ligurskou riviéru a prožít na ní svou letní dovolenou plnou koupání i aktivní pobyt na začátku podzimu či na konci jara.

Dozvědět se více

Nejkrásnější a nejzajímavější města v České republice

Historické památky, jedinečná architektura, slavné lázně, průmyslové dědictví – zveme vás na procházku za tím nejlepším, co nejkrásnější a nejzajímavější česká a moravská města nabízejí.

Dozvědět se více

Objevte s námi nejlepší istrijské pláže

Vybrali jsme pro vás 9 nejlepších pláží na Istrii. Objevte s námi (nejen) nejoblíbenější istrijské pláže oceněné Modrou vlajkou, ať už vás láká písek nebo oblázky.

Dozvědět se více

Istrie s dětmi – jak si užít nezapomenutelnou dovolenou

Největší chorvatský poloostrov odhaluje svá lákadla pro vaše ratolesti – nejlepší letoviska, pláže, atrakce a zajímavosti. Inspirujte se, jak prožít dovolenou na Istrii s dětmi.

Dozvědět se více

Sportovní dovolená u moře: beach v super partě

Beach volejbal, koupání, kola, výlety, super parta. Pojeďte s námi na sportovní dovolenou k moři do italského Bibione. Ubytování ve vile s bazénem, termíny pro dospělé i rodiny s dětmi.

Dozvědět se více

Čtyřdenní trek v italských Dolomitech

Vydejte se s naším produktovým manažerem Martinem po stopách skrytých koutů Dolomit a inspirujte se na váš trek v Dolomitech.

Dozvědět se více

Kam na Slovensko za turistikou?

K výletům do přírody je země našich východních sousedů jako stvořená. Od jara do podzimu můžete vybírat z mnoha turistických tras. Inspirujte se, kam na Slovensko za turistikou.

Dozvědět se více

Báječné lyžování na střeše Rakouska

Chcete si užít zimní radovánky vysoko v Alpách, s krásnými výhledy a stranou od davů turistů? Podívejte se na skvělé lyžování pro celou rodinu u nejvyšší rakouské hory Großglockner.

Dozvědět se více

Nejlepší lyžování ve Francii: střediska ve světové špičce

Francouzské svahy jsou pro mnohé to nejlepší, co v Evropě na lyžích můžete zažít. Podívejte se, která střediska patří mezi naprostou francouzskou i světovou špičku.​

Dozvědět se více

6 fototipů na výlety u Halštatského jezera

Jedno z nejfotografovanějších míst Rakouska – Halštat – láká na aktivní dovolenou v krásném prostředí. Prohlédněte si fototipy na výlety u Halštatského jezera.

Dozvědět se více

10 tipů na turistiku ve Vysokých Tatrách

Co dělat ve Vysokých Tatrách během turistické sezóny? Plánujete-li turistiku, máme pro vás desítku nápadů, jak si pobyt v „nejmenších velehorách na světě“ užít co nejlépe.

Dozvědět se více

Kam v Česku na sáňky

Sáňkování je parádní zábava, která se v poslední době opět těší velkému zájmu. Máme pro vás pár tipů, kam na sáně vyrazit v českých horách.

Dozvědět se více

Na lyže do Bulharska pohodlně letadlem

Bulharské skiareály jsou ideální volbou na lyžařskou dovolenou. Že je do Bulharska dlouhá cesta? Není! Lze ji zvládnou pohodlně letecky za pár hodin. Podívejte se, jak na to.

Dozvědět se více

Čas na nákup letní dovolené! S first minute ušetříte až 25 %!

Neváhejte, nejlepší ceny platí jen do konce ledna a nejoblíbenější hotely bývají vyprodané jako první! Nyní zaplatíte zálohu jen 990 Kč. Zájezd můžete zdarma stornovat ještě 33 dní před zahájením.

Dozvědět se více

Kam nejblíže za lyžováním do Rakouska?

Lyžování v Alpách máte doslova na dosah ruky. Nechte se inspirovat nejbližšími lyžařskými středisky v Rakousku, kam cesta autem trvá jenom pár hodin.

Dozvědět se více

Aktivní dovolená v ČR

Krásná příroda, čerstvý vzduch v plicích, malebné pěšiny, desítky km v nohách – vypadá takhle vaše vysněná dovolená pro dospělé? Přečtěte si, kde v ČR prožít aktivní pobyt.

Dozvědět se více

Kam do Chorvatska?

Váháte, kam do Chorvatska vyrazit na dovolenou? Poradíme vám, kde najdete nejlepší koupání, nejkrásnější historické památky, nejmalebnější vesničky a přírodu i výbornou gastronomii.

Dozvědět se více

Nejlepší koupání v ČR aneb dovolená u vody

Představujete si, jak lenošíte na pláži, chytáte bronz a užíváte si letních radovánek, ale nechce se vám cestovat příliš daleko? Inspirujte se našimi tipy na nejlepší koupání v ČR. Poradíme vám, u kterých přehrad, biotopů a aquaparků v různých koutech Česka se vám bude zaručeně líbit.

Dozvědět se více

Sella Ronda: prolyžujte čtyři údolí Dolomit

Okruh Sella Ronda v sobě spojuje to nejlepší z italských Dolomit. Vydejte se s námi na nejznámější skitour v Evropě a poznejte místa, která by měl každý zapálený lyžař alespoň jednou v životě navštívit. Poskytneme vám užitečné informace a doporučíme hotely.

Dozvědět se více

Ski Pustertal Express: nekonečné lyžování v italských Dolomitech

Užijte si lyžování na více než 200 km sjezdovek italských Alp díky Ski Pustertal Expressu. Tenhle lyžařský express vás během 40 minut zcela zdarma dopraví mezi středisky 3 Zinnen a Kronplatz bez nutnosti sundat lyžařské boty!

Dozvědět se více

Multigenerační dovolená na horách

Máme pro vás tipy na lyžařské zájezdy do středisek a hotelů ideálních pro multigenerační dovolenou. Vyrazte na hory s celou rodinou!

Dozvědět se více

Tipy na skvělá lyžařská střediska na Slovensku

Už vás nebaví české sjezdovky, ale netroufáte si vyrazit do Alp? Vyzkoušejte lyžování na Slovensku! Dáme vám tipy na skvělá lyžařská střediska na Slovensku.

Dozvědět se více

Jaká střediska ve Švýcarsku doporučujeme?

Láká vás lyžování ve Švýcarsku, ale nevíte, jaké zimní středisko si vybrat? Podívejte se, která lyžařská střediska ve Švýcarsku vám doporučujeme a proč.

Dozvědět se více

Nejlepší skiareály v ČR pro zimní dovolenou

Nechce se vám za lyžováním cestovat až do Alp? Inspirujte se našimi tipy na nejlepší skiareály v České republice a poznejte krásy našich hor.

Dozvědět se více

Lyžařské zájezdy s all inclusive

Máte rádi bohatě prostřené stoly a dobré jídlo a pití? Připravili jsme pro vás lyžařské zájezdy na hory s all inclusive! Dopřejte si pobyt plný lyžování a neomezeného hodování.

Dozvědět se více

Okruh Grande Guerra: zalyžujte si podél frontové linie 1. sv. v.

Jste fanouškem lyžování a zároveň vás zajímá válečná historie? Zalyžujte si na italském okruhu Grande Guerra, kde v průběhu 1. sv. v. vedla frontová linie.

Dozvědět se více

Doporučujeme nejlepší lyžařská střediska v Evropě

Užijte si letošní lyžovačku v nejlepších zimních střediscích Evropy! Díky našim tipům na nejlepší lyžování nejen v alpských zemích budete mít prvotřídní podmínky pro zimní radovánky a nezapomenutelné zážitky ze zasněžených svahů zaručeny. 

Dozvědět se více

Tipy na parádní lyžařská střediska v Německu

Láká vás zimní dovolená na horách v zahraničí, ale nemáte čas, možnost nebo chuť jet stovky kilometrů daleko do italských, rakouských, švýcarských nebo francouzských Alp? Vyzkoušejte lyžování v Německu! 

Dozvědět se více

Kam na Slovensko k jezeru?

Láká vás dovolená u jezera v krásném prostředí? Doporučíme vám nádherná slovenská jezera vhodná pro letní dovolenou, u nichž najdete spoustu možností letních radovánek od koupání přes vodní sporty až po turistiku.

Dozvědět se více

Vyzkoušejte lyžování v Andoře!

Vyzkoušejte lyžování v Andoře a užijte si špičkové pisty v obklopení pyrenejských velikánů a moderní lyžařské zázemí. Poradíme vám, jaká lyžařská střediska v Andoře jsou ta nejlepší.

Dozvědět se více

Kde se v Alpách lyžuje levněji než v ČR?

Rádi byste si dopřáli parádní lyžařskou dovolenou v Alpách, ale nemáte finance nazbyt? Dáme vám tipy na cenově nejpříznivější alpská lyžařská střediska a představíme vám skvělé slevy.

Dozvědět se více

Nejlepší lyžařská střediska ve Slovinsku

Krásné prostředí, rodinná atmosféra, prázdné sjezdovky, krátká vzdálenost z ČR a nízké ceny jsou hlavními důvody, pro které se vyplatí vyrazit za lyžováním do Slovinska. Jaké slovinské středisko je nejlepší?

Dozvědět se více

Kam za lyžováním do Francie

Francouzské Alpy patří mezi nejoblíbenější místa pro lyžování z celého světa. Pojeďte s námi lyžovat do francouzských Alp a zažijte kouzlo zimní Francie! Dáme vám tipy na skvělá francouzská lyžařská střediska.

Dozvědět se více

Nejlepší tipy pro dovolenou u Lago di Garda

Láká vás dovolená plná koupání v průzračné vodě, slunění na pláži, turistiky, sportovních možností i zábavy v krásném prostředí? V tom případě vám doporučujeme dovolenou u jezera Lago di Garda, největšího a nejoblíbenějšího z jezer v Itálii!

Dozvědět se více

Jaká lyžařská střediska v Itálii doporučujeme

Stovky kilometrů upravených sjezdových tratí různých náročností, překrásná příroda zimních Alp, převažující slunečné počasí, ekonomická dostupnost, lahodná italská kuchyně i kvalitní ubytování – to vše činí z italských Alp skvělé místo pro lyžování.

Dozvědět se více

Nejlepší lyžování v Rakousku

Jestli máme nějaké místo označit za ráj lyžování, bude to jistě Rakousko. Země, kde se začala psát historie tohoto sportu a kde v roce 1904 otevřeli vůbec první sjezdovku na světě.

Dozvědět se více

Nejlepší sjezdovky v Itálii

Hledáte dokonalé podmínky pro lyžování? Chcete si zalyžovat v místech, kde se pravidelně jezdí Světový pohár a další prestižní závody? Inspirujte se našimi tipy na 6 nejlepších sjezdovek v Itálii.

Dozvědět se více

Do jaké alpské země v zimě vyrazit?

Lyžování v Alpách je bezesporu jednou z nejlepších možností, jak strávit perfektní zimní dovolenou. Moderní a skvěle vybavená lyžařská střediska, desítky a stovky kilometrů kvalitních sjezdových tratí, luxusní služby, dokonalé sněhové podmínky a krásná panoramata.

Dozvědět se více

Poradna

Nevíte, jaké vybavení na lyžování, snowboarding nebo turistiku pořídit? Váháte, které cestovní pojištění je to nejlepší? Naše poradna je tu pro vás. Nechte si od nás poradit a prožijte perfektní dovolenou bez starostí!

Jak naučit děti lyžovat. Rady, tipy, techniky

Chcete-li naučit své dítko lyžovat, stačí vyrazit na svah a dodržet několik jednoduchých pravidel. Prozradíme vám jak na to, abyste si lyžování užili vy i vaše děti.

Dozvědět se více

Jak vybrat lyžařské vybavení

Zimnní sezóna se blíží! Je nejvyšší čas pomýšlet na pořízení kvalitního lyžařského vybavení. Poradíme vám, jak vybrat hůlky, boty, brýle, helmu i chrániče.

Dozvědět se více

Jak seřídit lyže: inspirujte se tipy profesionálů

Připadá vám seřízení lyží jako věda? Nechte si od nás poradit, jak na zimu perfektně připravit lyže, na co si dát u správného seřizování vázání pozor, jak často seřizovat lyže a na kolik vás to vyjde.

Dozvědět se více

Autem do Chorvatska: kudy jet a za kolik?

Chystáte se na dovolenou do Chorvatska autem? Poradíme vám, kudy jet, čemu se po cestě vyhnout a představíme vám nutné výdaje včetně cen PHM.

Dozvědět se více

Jak vybrat turistické vybavení?

Rádi uniknete do klidu přírody, čerstvého vzduchu a krásných výhledů z vrcholků hor? Poradíme vám, jak vybrat vybavení na turistiku.

Dozvědět se více

Autem do Tater

Vyrážíte do Tater autem? Poradíme vám, na co se před cestou k našim slovenským sousedům připravit a co nezapomenout doma.

Dozvědět se více

Co s sebou na hory?

Lyžařská sezóna je za dveřmi, takže je nejvyšší čas začít přemýšlet o tom, co s sebou zabalit na hory. Vánoce jsou skvělou příležitostí k doplnění chybějící lyžařské výbavy. Kromě ní však na horách budete potřebovat mnoho dalších věcí. Nechte si od nás poradit.

Dozvědět se více

Covid info před vaší dovolenou

Plánujete dovolenou v Alpách nebo jinde? Podívejte se, jaké jsou vstupní požadavky při cestě autem, opatření v jednotlivých zemích a kam se dá jet bez omezení.

Dozvědět se více

Proč na hory s cestovkou?

S cestovkou, nebo na vlastní pěst? Důvodů, proč se lyžařská dovolená s CK vyplatí více než cestovat individuálně, jsou přímo hory.

Dozvědět se více

Pro řidiče: jeďte na hory do Francie připraveni

Jedete za lyžováním do francouzských Alp autem? Nezanedbejte přípravu na cestu. Poradíme vám, co nezapomenout doma, na co dát pozor a s jakými poplatky počítat.

Dozvědět se více

Připravte se na cestu do rakouských Alp

Lyžařská sezóna je za dveřmi a mnohé z nás čeká vytoužená cesta za lyžováním do rakouských Alp. Přinášíme vám užitečné informace, které se vám můžou na cestě autem do Rakouska hodit.

Dozvědět se více

Co vědět před cestou autem do italských Alp?

Italské Alpy jsou jednou z nejoblíbenějších destinací českých lyžařů. Také se do nich chystáte? Poradíme vám, co nezapomenout doma, na co dát pozor a s jakými poplatky počítat.

Dozvědět se více

Tipy na cestu autem na lyže do Bulharska

Vyzkoušejte lyžování v Bulharsku! Že je to moc daleko? Cestu autem hravě zvládnete za jediný den. Podívejte se, kudy jet, jaké jsou po cestě předpisy a kde nejlevněji natankujete.

Dozvědět se více

Jak se stravovat při lyžování

Co jíst a pít, aby vám energie na lyžování vydržela celý den? Poradíme vám, čím dodáte tělu potřebné živiny, i kdy si můžete dopřát porci navíc.

Dozvědět se více

Jak se naučit na snowboardu

Lyžujete a chcete si užívat svahy z jiné perspektivy? Nebo vás prkno láká už dlouho a hledáte, jak začít? Máme pro vás tipy i triky, jak na to.

Dozvědět se více

Jak bezpečně převážet lyže v autě?

Špatně upevněné lyže nebo lyžařská výbava se při převozu autem na hory mohou snadno stát smrtící zbraní. Přečtěte si, jak bezpečně převážet lyže v autě.

Dozvědět se více

Jak vybrat střešní box na lyže?

Přemýšlíte, co si letos přát pod vánoční stromeček? Pokud ho ještě nemáte, je na čase obstarat si kvalitní střešní box pro převoz lyží. Řekneme vám, v čem je autobox lepší než střešní nosiče lyží a na co si při jeho pořizování dát pozor.

Dozvědět se více

Jak na výškovou nemoc při lyžování

S lyžováním ve vysokých nadmořských polohách je spojeno riziko tzv. horské nemoci. Co to výšková nemoc je, koho postihuje a jak se s ní vypořádat?

Dozvědět se více

Jak vybrat sjezdové lyže

Láká vás zimní dovolená na horách, ale nemáte lyže a nevíte si rady s jejich výběrem? Poradíme vám, jak vybrat správnou délku, šířku, tvrdost, tvar a typ sjezdových lyží, aby vaše vysněná dovolená na lyžích byla perfektní!

Dozvědět se více

Jak vybrat pojištění na hory

Zasněžené vrcholky hor, svahy zalité sluncem, navroubkované sjezdovky a après-ski zábava po dni plném zimních sportů – aby vaše dovolená byla plná takových příjemných zážitků bez zbytečných starostí, uzavřete si ještě před odjezdem vhodné pojištění na hory.

Dozvědět se více

Jak vybrat snowboard

Učarovaly vám odvážné kousky či nespoutaná jízda na snowboardu a rozhodli jste se to také vyzkoušet? Pak budete jistě řešit koupi vhodného vybavení. Nejdůležitější je vybrat správnou velikost snowboardu. Poradíme vám, jak na to.

Dozvědět se více

Jak vybrat dětské lyže

Chystáte se na hory s dětmi a pořizujete jim lyžařskou výbavu? Ptáte se, jaké lyže jsou pro vaše ratolesti nejlepší? Je lepší si je vypůjčit, nebo se vyplatí kupovat je nové? Poradíme vám, jak vybrat správnou délku lyží pro děti i jaké další vybavení budete potřebovat.

Dozvědět se více

Zajímavosti

Přinášíme vám zajímavosti ze světa cestování. U nás se dozvíte vše o historii lyžování, turistiky i další zajímavosti.

Snow Volleyball Tour 2024

Zajímavosti

Zimní sporty, letní sporty… Také jste nadšenci jako my? Tak to vás určitě zaujme snow volleyball, který je spojením obou! I letos jsme byli u toho. Jak akce probíhala? Na to se můžete podívat sami ve videu.

Dozvědět se více

Sledujte s námi pohádkový sportovní příběh Kristýny

Cestovní kancelář NEV-DAMA s hrdostí podporuje šikovné sportovce. Nechme Kristýnu Houžvičkovou o její zajímavé cestě k závodění na „prknu“ vyprávět jejími vlastními slovy.

Dozvědět se více

Zasněžování a technický sníh

Bez zasněžování už bychom si lyžování snad ani neuměli představit. Podívejme se blíže na tajemství výroby technického sněhu a jeho využití.

Dozvědět se více

Rekordy alpských lanovek

Co bychom si na horách bez lanovek počali? Podívejte se, které ze stovek lanových drah v alpských střediscích se pyšní tituly nejdelší, nejvyšší nebo nejrychlejší.

Dozvědět se více

Po stopách historie lyžování

Dnes vnímáme lyžování jako sportovní disciplínu a zábavnou formu trávení volného času. Čím bylo lyžování dřív a jak vůbec vzniklo?

Dozvědět se více

Nejdelší, nejvyšší, nejrozsáhlejší. Rekordy českých sjezdovek

Která sjezdovka je nejdelší? Kde leží nejvyšší bod, z něhož lze lyžovat? Který ski areál má nejvíc tratí?

Dozvědět se více

Tipy na aktivity během dovolené u moře ve Francii

Skvělé aquaparky, příjemná turistika, výlety do nejhezčích měst plných památek. Podívejte se na naše tipy, co dělat během aktivní dovolené u moře ve Francii.

Dozvědět se více

Historie turistiky

Vydejte se s námi po stopách pěší turistiky a poznejte zajímavou historii této pohybové aktivity spojené s poznáváním cizího prostředí.

Dozvědět se více

Krásy Itálie ze sedla kola

Nejoblíbenější přímořská střediska severní Itálie, Ligurské riviéry i oblíbených italských ostrovů nabízejí mnoho km cyklotras v krásných scenériích.

Dozvědět se více

Letní dovolená v Rakousku s turistickou kartou Sommercard

Zdarma lanovky, autobusy, vstupenky i spousta zajímavých slev – to vše můžete získat k letní dovolené v Rakousku díky turistické kartě. Připravili jsme pro vás přehled středisek a ubytování se Sommercard.

Dozvědět se více

K lyžování v Madonně di Campiglio výlet s průvodcem zdarma

Nyní procházka zasněženou přírodou s průvodcem i občerstvení a aperitiv zdarma k vybraným zájezdům.

Dozvědět se více

Korsika na talíři: vychutnejte si dovolenou

Korsika je gurmánským rájem, kde se míchají a prolínají vlivy všech dobyvatelů, kteří Korsiku v její historii ovládali. Inspirujte se na vaši dovolenou a ochutnejte to nejlepší z korsické kuchyně.

Dozvědět se více

Nová kabinková lanovka Kreischberg 10er v Murtalu

V lyžařském středisku Kreischberg ve štýrské oblasti Murtal jezdí od sezóny 2021/22 nová kabinková lanovka. Přečtěte si, jaké má parametry, do jaké výšky míří a jaké výhody přináší lyžařům.

Dozvědět se více

Nová pravidla v Itálii: pojištění, helmy pro děti a testování

Nově musí mít každý lyžař v italských Alpách pojištění odpovědnosti, dále se zavádějí namátkové kontroly na alkohol a povinnost nosit helmu platí pro děti až do 18 let.

Dozvědět se více

Kde už se lyžuje?

Kde už se v Alpách lyžuje, která lyžařská střediska otevření teprve plánují a jak to na svazích aktuálně vypadá?

Dozvědět se více

Brixen Card zdarma

K vybraným zájezdům turistická karta Brixen Card! Získejte zdarma vstupenky do aquaparku, muzeí, na lanovku a kulturní akce v oblasti Plose.

Dozvědět se více

Cyklovýlety v Chorvatsku

Láká vás kombinace dovolené u moře a cyklistiky? Inspirujte se naším přehledem nejlepších cyklostezek a cyklovýletů v různých prázdninových letoviscích v Chorvatsku.

Dozvědět se více
×

Abychom Vám mohli spravovat Vaše oblíbené zájezdy je nutné se registrovat a nebo přihlásit

Nebo se můžete zaregistrovat Zapomněli jste přihlašovací údaje?