NEV-DAMA a.s.

Tipy na skvělá střediska na Slovensku

Už vás nebaví české sjezdovky, ale netroufáte si vyrazit na zimní dovolenou do Alp? Vyzkoušejte lyžování na Slovensku! Dáme vám tipy na skvělá lyžařská střediska nejen v Tatrách, doporučíme hotely vhodné pro rodiny s dětmi, náročné lyžaře i ubytování za dobrý peníz a jen pár kroků na svah. Dopřejte si parádní lyžování u našich slovenských sousedů.

Jasná: slovenská jednička

Lanovka na Chopok, lyžařské středisko Jasná, SlovenskoLanovka na Chopok, lyžařské středisko Jasná, Slovensko

Nejlepší lyžařské středisko na Slovensku je bezpochyby Jasná v Nízkých Tatrách. Jako vůbec první středisko v Československu měla právě Jasná tu čest hostit Světový pohár v alpském lyžování (r. 1979). Více než 45 km prvotřídních sjezdovek v čele s černou „Spravodlivou“, jeden z nejlepších slovenských snowparků a freeridové zóny pod vrcholem Chopku potěší nejen náročné lyžaře a snowboardisty. Kvalitní lyžování až do pozdních jarních měsíců zajišťuje vysoká nadmořská poloha střediska a rozsáhlý systém umělého zasněžování. Nedocenitelné jsou taktéž pestré možnosti polyžařské zábavy – doporučujeme především návštěvu blízkého vodního parku Tatralandia či Bešeňová.
Tip: ubytujte se v Hotelu Bešeňová nebo Holiday Village Tatralandia a mějte koupání v termálech na dosah ruky.

Doporučené ubytování Jasná

Chalety Jasná

Jen pár kroků na svah

Hotel Tri Studničky

Vhodné pro náročné klienty (Adult friendly)

Wellness Hotel Chopok

Ideální pro rodiny s dětmi

Ski & Wellness Residence Družba
Ski & Wellness Residence Družba ****

Ideální pro rodiny s dětmi

Štrbské Pleso: úchvatné vysokohorské scenérie

Štrbské Pleso, SlovenskoŠtrbské Pleso, Slovensko

Štrbské Pleso je nejvýše položená obec ve Vysokých Tatrách. Díky vysoké nadmořské poloze zajišťuje zdejší skiresort velice dlouhou a sněhově spolehlivou sezónu a slunečné počasí i během inverze. Lyžařům je zde k dispozici necelých 9 km kvalitně upravených sjezdovek, více než 26 km parádních běžeckých stop, snowpark a snowtubing. Rodiny s dětmi a lyžařští začátečníci ocení dostatek lehkých a středně náročných sjezdovek i cvičné vleky. Štrbské Pleso se stejnojmenným jezerem láká také na úchvatné vysokohorské scenérie a příjemnou horskou atmosféru.

Doporučené ubytování Štrbské Pleso

Hotel Solisko

Vhodné pro náročné klienty

Hotel Fis

Jen pár kroků na svah

Tatranská Lomnica: dovolená v atmosféře první republiky

Tatranská Lomnica, SlovenskoTatranská Lomnica, Slovensko

Tatranská Lomnica ve Vysokých Tatrách je nejvýše položené lyžařské středisko na Slovensku, které je již více než 100 let oblíbeným cílem turistů. Nabízí 12 km pěkných sjezdovek (v čele s kultovní pistou z Lomnického sedla), 27 km běžeckých tratí, 8 moderních přepravních zařízení a Maxiland – arénu pro bezpečné lyžování dětí a začátečníků s kvalitní výukou lyžování. Lázeňské městečko Tatranská Lomnica na úpatí Lomnického štítu se starými luxusními hotely dýchá poklidnou atmosférou první republiky. Ani po lyžování zábava v Tatranské Lomnici nekončí, můžete si zde užít bohaté možnosti aktivit – sáňkování na sáňkařské dráze ve Starém Smokovci, návštěvu muzea Tatranského národního parku, astronomické observatoře na Skalnatém plese apod.

Doporučené ubytování Tatranská Lomnica

Grandhotel Praha

Vhodné pro náročné klienty

Grandhotel Starý Smokovec

Vhodné pro náročné klienty

Tatry Holiday resort
Tatry Holiday resort ♣♣♣

Výhodný poměr cena / kvalita

Oščadnica: tajný tip pro všechny lyžaře

Výhled z vrcholu Veľká Rača, Kysucké Beskydy, SlovenskoVýhled z vrcholu Veľká Rača, Kysucké Beskydy, Slovensko

Naším tajným tipem na skvělé lyžování na Slovensku je středisko Snowparadise Veľká Rača Oščadnica v Kysuckých Beskydech, které se nachází jen kousek od českých hranic. Díky 17 km kvalitně upravovaných sjezdových tratí různých náročností a 62 km pěkných běžeckých tratí se Oščadnica řadí mezi nejoblíbenější zimní střediska na Slovensku. Každý lyžař si zde přijde na své v jedné ze tří vzájemně propojených částí – rodinám s dětmi a začátečníkům doporučujeme mírnou Dedovku, náročným lyžařům sportovnější Margušku či nejmoderněji vybavené Lalíky. Pestrá polyžařská zábava v podobě bobové dráhy, tras pro pěší turistiku i návštěvy oblíbených après-ski barů (např. Panorama Bar na vrcholu Margušky či Apres Ski Bar Dedovka) potěší všechny kategorie lyžařů.

Doporučené ubytování Oščadnica

Villa Malina

Vhodné pro náročné klienty

Pension Rami

Ideální pro rodiny s dětmi a za dobrý peníz

Dopřejte si lyžování na Slovensku!

×

Abychom Vám mohli spravovat Vaše oblíbené zájezdy je nutné se registrovat a nebo přihlásit

Nebo se můžete zaregistrovat Zapomněli jste přihlašovací údaje?