NEV-DAMA a.s.

Vyzkoušejte lyžování v Bulharsku!

Doporučíme vám parádní zimní střediska a oblíbené hotely.

Plánujete zimní dovolenou na lyžích, ale rádi byste místo tradičních míst vyzkoušeli novou lokalitu? Představujeme vám skvělé lyžařské zájezdy do Bulharska. „Téměř alpské“ lyžování si zde můžete dopřát s celou rodinou za skvělé ceny. Objevte s námi nejlepší lyžařská střediska v Bulharsku a užijte si lyžování „v bulharském stylu“.

Bansko: nejlepší bulharský skiresort

Pro lyžování v Bulharsku nelze na prvním místě doporučit jiný skiareál než Bansko. Tahle špička mezi bulharskými středisky, ležící v pohoří Pirin, byla oceněna organizací World Ski Awards jako nejlepší skiresort Bulharska. Disponuje 75 km perfektně udržovaných sjezdovek, atraktivním Fun Parkem pro snowboardisty, výbornými podmínkami pro běžecké lyžování, pestrou nabídkou freeridu i moderním systémem umělého zasněžování. Zdejší „lyžařskou lahůdkou“ je zejména náročná pista „Tomba“, dějiště závodů Světového poháru FIS, kterou nenavrhl nikdo jiný než Alberto Tomba. Kromě úžasného lyžování láká Bansko také na bohaté kulturní možnosti v podobě procházek historickým městečkem nebo ochutnávek vyhlášené lokální kuchyně ve zdejších početných vinárnách a restauracích.

Skiresort Bansko, BulharskoSkiresort Bansko, Bulharsko

Doporučené ubytování v Bansku

Borovec: lyžování v nejkrásnějších bulharských horách

Borovec je dalším favoritem mezi bulharskými lyžařskými středisky. Rozkládá se na severním svahu pohoří Rila pod vrcholem nejvyšší bulharské hory Musala v nádherné krajině. Vysoká nadmořská poloha střediska zajišťuje nadprůměrné příděly sněhu od prosince až do dubna. V Borovci najdete celkem 58 km špičkových sjezdovek, skvělé běžecké a biatlonové tratě, bohaté možnosti freeridu a mnoho dalšího. Jde o jedno z největších a nejznámějších lyžařských středisek v Bulharsku, které se nachází necelou hodinu a půl jízdy od bulharského hlavního města Sofie s letištěm.

Středisko Borovec, BulharskoLyžařské středisko Borovec, Bulharsko

Náš tip na ubytování ve středisku Borovec

Pamporovo: lyžování v úžasných horských scenériích

Pamporovo se nachází v panenské přírodě malebného pohoří Rodopy a pyšní se přímo úchvatnými horskými scenériemi, čistým vzduchem a bohatými příděly přírodního sněhu od prosince až do konce března. Jde o jedno z nejrychleji se rozvíjejících středisek zimních sportů na Balkáně, které je oproti zmíněnému Bansku ideální pro méně zdatné lyžaře. Začátečníci a rodiny s dětmi zde najdou dostatek ideálně dlouhých modrých sjezdovek a také věhlasnou lyžařskou školu a dětskou zónu s pojízdným pásem. Kromě nich si však v Pamporovu přijdou na své i pokročilí lyžaři, freerideři, snowboardisté a především běžkaři na bezkonkurenčních běžeckých tratích o délce 43 km. Od roku 2016 je navíc Pamporovo propojeno jedním skipasem a bezplatnými skibusy s lyžařskou oblastí Mechi Chal. I po odepnutí lyží nabízí středisko Pamporovo bohaté možnosti vyžití – užijete si zde výlety na saních, sněžných skútrech, sněžnicích, se psím spřežením či snowtubing.

Skiresort Pamporovo, BulharskoSkiresort Pamporovo, Bulharsko

Doporučené ubytování v Pamporovu

Dopřejte si lyžování v Bulharsku!

×

Abychom Vám mohli spravovat Vaše oblíbené zájezdy je nutné se registrovat a nebo přihlásit

Nebo se můžete zaregistrovat Zapomněli jste přihlašovací údaje?