NEV-DAMA a.s.

Jaká lyžařská střediska ve Švýcarsku doporučujeme pro zimní dovolenou?

Švýcarsko patří mezi top lyžařské destinace. Nejvíce čtyřtisícovek a nejvyšší koncentrace ledovců v kontinentální Evropě, umístění sjezdovek ve vysokých nadmořských polohách a skvělé systémy umělého zasněžování zajišťují perfektní podmínky pro lyžařskou dovolenou v úchvatném prostředí švýcarských Alp po celou zimní sezónu. Samozřejmostí je vysoký standard služeb, komfortní ubytování a kvalitní lyžařské zázemí. Do jakého lyžařského střediska ve Švýcarsku se však vydat? Poradíme vám.

4-Vallées

Lyžařská oblast 4-Vallées neboli Čtyři údolí je vůbec nejrozsáhlejší oblastí vzájemně propojených lanovek a sjezdových tratí ve Švýcarsku. Díky propojení středisek Veysonnaz, Thyon, Nendaz, Siviez, La Tzoumaz, Verbier a Bruson se oblast 4-Vallées pyšní celkem 412 kilometry sjezdovek různých náročností včetně těch s pečetí nejvyšší kvality, 64 kilometry běžeckých tratí, 3 snowparky a 67 přepravními zařízeními, z nichž některé jsou technicky zcela unikátní. Freeridery nadchne sjezd severní stěny Bec des Rosses a snowboardisty nově designovaný snowpark v Nendaz. V oblasti 4-Vallées není nouze ani o polyžařskou zábavu, můžete vyzkoušet např. paragliding, zimní golf, wellness apod.

Pokud vás lákají bohaté možnosti lyžování ve Švýcarsku v rámci jednoho skipasu s fascinujícími výhledy na alpské velikány, jako je Mont Blanc, Matterhorn, Monte Rosa a Jungfrau, zvolte pro svůj lyžařský zájezd právě 4-Vallées.

Tip: ubytujte se v cenově příznivých privátních apartmánech ve Veysonnaz.

4-Vallées, Švýcarsko

Davos / Klosters

Davos / Klosters je legendou nejen švýcarského, ale i světového zimního sportu. V Davosu se každoročně pořádá Světový pohár v běhu na lyžích i hokejový Spenglerův pohár. Jde o zimní středisko oblíbené mezi švýcarskou i zahraniční smetánkou, jež nabízí ubytování v hotelech té nejvyšší kategorie. Davos / Klosters nadchne i ty nejnáročnější lyžaře. Necelých 240 kilometrů sjezdovek různých náročností, 151 kilometrů běžeckých tratí, bohatá nabídka lyžování ve volném terénu, extrémní černá sjezdovka Weissfluhgipfel a další náročné sjezdy, 4 prvotřídní snowparky, síť technicky dokonalých lanovek a vysoká nadmořská poloha střediska zaručují perfektní zimní dovolenou.

Samozřejmostí jsou pestré možnosti polyžařské zábavy. Sáňkařské dráhy, iglú vesničky, indoor golf, lezecké stěny, curling, paragliding i park Madrisa Land vhodný pro rodiny s dětmi vám zaručí, že se ani po odepnutí lyží nebudete v lyžařském středisku Davos / Klosters nudit. Pokud dáváte přednost relativně poklidnější horské vesnici, vydejte se do Klosters, rušnější městskou atmosféru naopak nabízí Davos. Velkou výhodou je dobrá dostupnost z ČR, cesta z Prahy zabere jen přibližně 7 hodin.

Davos, Švýcarsko

Val d’Anniviers

Val d’Anniviers je překrásné údolí ve švýcarském kantonu Wallis s pohostinnými obyvateli a malebnými vesničkami, které si stále uchovávají původní ráz. Pokud preferujete pro svoji zimní dovolenou na lyžích poklidnou atmosféru nezasaženou masovým turismem, bude se vám ve Val d’Anniviers určitě líbit. Kromě 220 km sjezdovek orientovaných na všechny světové strany můžete využít 3 snowparky a nekonečné freeridové možnosti. Mezi další výhody této lyžařské oblasti patří její relativní cenová dostupnost a perfektní podmínky pro lyžování po celou sezónu zajišťované výkonnými systémy umělého zasněžování.

Ve Val d’Anniviers vás kromě lyžování čeká mnoho další zábavy. Vyzkoušejte např. sáňkařský tobogán, výlety na sněžnicích nebo se vydejte za krásami zdejší panenské přírody po trasách pro pěší či zavítejte do lavinového tréninkového centra Avalanche Training Centre v Grimentz-Zinalu.

Horské chaty v Zinal

Doporučené ubytování ve Val d’Anniviers

Saastal

Lyžařské středisko Saastal je jedním z nejmódnějších alpských středisek, které je vhodné pro rodiny s dětmi, středně pokročilé i nejnáročnější lyžaře a snowboardisty. Saastal sestává z velkého skiareálu Saas-Fee, jenž je obklopen nejvyššími štíty švýcarských Alp (Monte Rosa, Dom, Täschhorn, Matterhorn), dále ze skiareálů Saas-Grund, Saas-Almagell a Saas-Balen. Celkem se Saastal pyšní 292 kilometry sjezdovek všech náročností, 26 kilometry běžeckých tratí, 2 snowparky a 38 vesměs velmi kvalitními přepravními zařízeními. Perfektní podmínky pro lyžování i v okrajových termínech zimní sezóny zajišťuje v Saastalu možnost lyžování na ledovci.

Lyžařské středisko Saastal nabízí také pestré možnosti zážitků a zábavy. Ať už vás láká posezení v unikátní otáčivé restauraci Mekka Allalin s vytesanou jeskyní v ledovci, jízda tzv. Alpským metrem na Allalin, heliskiing, nákupy v luxusních obchodech nebo procházky na čistém vzduchu po Saas-Fee, kde je vyloučena motorová přeprava, v Saastalu si přijdete na své.

Saastal, Švýcarsko

Láká vás lyžování ve Švýcarsku?

×

Abychom Vám mohli spravovat Vaše oblíbené zájezdy je nutné se registrovat a nebo přihlásit

Nebo se můžete zaregistrovat Zapomněli jste přihlašovací údaje?