NEV-DAMA a.s.

Sledujte s námi pohádkový sportovní příběh Kristýny

Cestovní kancelář NEV-DAMA s hrdostí podporuje šikovné sportovce. Jedním z nich je i Kristýna Houžvičková, úspěšná česká reprezentantka ve snowboardingu. Nechme ji o zajímavé cestě k závodění na „prknu“ vyprávět jejími vlastními slovy.

Můj příběh: z antukových kurtů na zasněžené sjezdovky

Kdyby mi někdo před pár lety řekl, že budu trávit život na sjezdovce a trénovat na světové závody v paralelním snowboardingu, asi bych se od srdce zasmála. Ale není to vtip, opravdu žiji svůj sen, ke kterému mě přivedla souhra náhod.

Tenis, volejbal a co dál?

K vrcholovému sportu jsem měla vždy blízko. Od malička jsem hrála tenis a já i celá rodina jsme tomu obětovali hodně času, peněz a nervů. Jenže ve čtrnácti letech mě přibrzdilo několik zranění, vrtochy dospívání a bylo po kariéře. Pár let jsem se věnovala také plážovému volejbalu, ale na závodní hraní mi chyběla dostatečná výška. Ve dvaceti jsem se s vidinou života profesionálního sportovce rozloučila a soustředila se na školu a na práci v gastronomii.

A pak to přišlo.

V italských Dolomitech, kde jsem pracovala v jednom horském hotelu, jsem si objednala lekci snowboardingu. Po pěti minutách se na mě trenér podíval a nechápavě pronesl, že jezdím stejně dobře jako on a nemá mě tedy co nového naučit. Dokonce nechtěl ani zaplatit a tak jsme se domluvili, že další den mi přinese snowboard na alpine styl a zkusím si něco nového.

Šok v Itálii

Byla jsem skeptická, přece jen tvrdé lyžáky mi nebyly vůbec příjemné, ale obula jsem se do nich, nasadila zvláštně vypadající prkno a vrhla se dolů po sjezdovce. Trenér vytřeštil oči: nikdy prý nic takového neviděl a už volal vedoucímu místního týmu paralelního snowboardingu, že potkal neskutečný talent a že mě musí vidět.

Takhle nevinně začal můj příběh závodní snowboardistky. Vyhrála jsem Český pohár, jsem republiková vicemistryně ve slalomu a druhá vicemistryně v obřím slalomu. Reprezentovala jsem Českou republiku na 29. zimní univerziádě v Krasnojarsku a umístila se osmá na italském národním mistrovství.

Bez dřiny nejsou koláče

Nyní, o pět let později, se s italským týmem připravuji na další sezónu. Mým cílem je dobré umístění ve světovém poháru a samozřejmě účast na zimních olympijských hrách. Zní to jako pohádka a pro mne to také pohádka je – byť fyzicky, psychicky i finančně mimořádně náročná.

Kde letos můžete Kristýnu vidět závodit

8. - 9. prosince, Götschen (evropský pohár)

19. - 20. prosince, Monínec (evropský pohár)

21. - 22. prosince, Monínec (FIS)

6. - 7. ledna, Dolní Morava (FIS)

11. - 12. ledna, Folgaria (evropský pohár)

23. - 24. ledna, Pamporovo, Bulharsko (evropský pohár)

27. - 28. ledna, Nova Levante (FIS)

9. - 10. února, Val di Funes (mistrovství Itálie)

17. - 18. února, Špindlerův Mlýn (mistrovství ČR)

2. - 3. března, Zakopane, Polsko (evropský pohár)

9. - 10. března, Lenzerheide (evropský pohár)

16. - 17. března, St. Moritz (evropský pohár)

Podívejte se na Kristýnu na sociálních sítích



„Ráda bych touto cestou poděkovala svým sponzorům včetně cestovní kanceláře NEV-DAMA za podporu a důvěru, kterou ve mě vkládají.“

Kristýna Houžvičková

×

Abychom Vám mohli spravovat Vaše oblíbené zájezdy je nutné se registrovat a nebo přihlásit

Nebo se můžete zaregistrovat Zapomněli jste přihlašovací údaje?