NEV-DAMA a.s.

Vyzkoušejte lyžování v Andoře! Doporučíme vám nejlepší zimní střediska.

Pokud letos toužíte vyzkoušet něco jiného než Alpy, zvolte si pro svůj zimní pobyt na horách Andorru. Čekají vás špičkové pisty v obklopení pyrenejských velikánů, moderní lyžařské zázemí i pestrá paleta atraktivních zimních radovánek. Poradíme vám, jaká lyžařská střediska v Andoře jsou ta nejlepší.

Grandvalira

Grandvalira je největší a zároveň nejpopulárnějších lyžařskou oblastí nejen v Andoře, ale i v celých Pyrenejích. Vznikla z původních středisek Pas de la Casa a Grau Roig jejich propojením se sektory Soldeu a El Tarter. Oblast nabízí úctyhodných 210 km sjezdových tratí, 30 km běžeckých tratí, 62 moderních přepravních zařízení (převážně sedačkové lanovky a gondoly) a 3 snowparky v rámci jednoho celoplošného skipasu. Nadšenci do lyžování a snowboardingu si v Grandvaliře budou připadat jako v ráji. Kromě bohaté nabídky nejrůznějších sjezdovek, možností freeridingu a perfektních sněhových podmínek jištěných výkonným umělým zasněžováním je potěší také pestrá paleta doplňkových aktivit v podobě heliskiingu, snowtubingu, sněžnic, sáňkování, jízdy na sněžném skútru či se psím spřežením nebo možnost návštěvy vyhlášených lázní Caldea.

Skiareál Grandvalira Andorra

La Massana

Lyžařské středisko La Massana v oblasti Vallnord v Pyrenejích zahrnuje skiareály Arinsal, Pal a Ordino-Arcalís. La Massanu můžeme díky rozmanitosti zmíněných skiareálů, pro něž platí jednotný skipas, doporučit začínajícím, středně pokročilým i zdatným lyžařům a snowboardistům.

Vůbec nejlepší lyžování v Andoře poskytuje podle našeho názoru malý skiareál Ordino-Arcalís ve výšce až 2625 m n. m. Nachází se mezi majestátními vrcholy Pic de l'Hortell, Pic d'Arcalis a Pic de Cataperdís a nabízí špičkové pisty pro znalce i začátečníky, dětský park, snowpark a extrémní terény včetně dějiště Freeride World Tour. Skvělé sněhové podmínky zde panují i v okrajových částech sezóny.

Oblíbený lyžařský areál Arinsal je propojen lanovkou s Palem a společně tvoří druhé největší zimní středisko v Andoře. 63 km sjezdových tratí různých náročností uspokojí každého lyžaře. Možnost heliskiingu, výletů na sněžných skútrech, se psím spřežením, na sněžnicích, zip-line, sáňkování a dalších atraktivních aktivit posune vaši lyžařskou dovolenou v Andoře ještě o úroveň výš. Doporučujeme také návštěvu slavných termálních lázní Caldea v hlavním městě Andorra la Vella.

Středisko La Massana, Andorra

Dopřejte si lyžování v Andoře!

×

Abychom Vám mohli spravovat Vaše oblíbené zájezdy je nutné se registrovat a nebo přihlásit

Nebo se můžete zaregistrovat Zapomněli jste přihlašovací údaje?