NEV-DAMA a.s.

Kam do Chorvatska? Doporučíme vám destinace skvělé ke koupání i poznávání

Poradíme vám, kde v Chorvatsku najdete nejlepší koupání, nejkrásnější historické památky, nejmalebnější vesničky a přírodu i výbornou gastronomii. Inspirujte se, ať jste na léto připraveni!

Istrie plná historických měst: nejbližší dovolená v Chorvatsku

Istrie – velký poloostrov v severní části Chorvatska je velice populárním místem pro dovolenou u Jaderského moře, kam se z ČR dostanete díky geografické blízkosti rychle a pohodlně autem. Prázdninová letoviska na Istrii nabízejí ubytování v mnoho příjemných hotelech a apartmánech s bazény a často i animační programy pro děti i dospělé. Kamenité istrijské pláže poblíž ubytování byly doplněny betonovými plošinami či terasami pro opalování nebo na ně byly navezeny oblázky či hrubý písek, takže nic nebrání pohodlné dovolené na istrijských plážích. Na Istrii je navíc spousta zábavních parků ideálních pro rodiny s dětmi.

Pokud očekáváte od dovolené především koupání, zamiřte na krásné oblázkové či kamenité pláže Lanterny nebo letovisek Rabac či Medulin, jestliže vás láká spíše místní historie a architektura, doporučujeme vám návštěvu největšího města Pula s římským amfiteátrem, překrásného městečka Rovinj s architektonickými klenoty benátské epochy, dále Poreče s římskými památkami nebo Umagu s působivým středověkým centrem. Večer se na Istrii těšte na procházky živými centry měst, restaurace s výbornými středomořskými specialitami i na bohaté možnosti kulturního vyžití.

Pohled na město Rovinj

Pojeďte s námi na Istrii, která se pyšní čistým mořem se zátokami ideálními ke koupání i šnorchlování, kvetoucími údolími, zelenými borovými lesy i kouzelnými vinicemi produkujícími lahodná vína. Na Istrii si užijete procházek přírodou s bujnou vegetací, návštěv malebných vesniček a měst i prohlídek historických památek.

Severní Dalmácie: krásné koupání, jachtaření i příroda

Další oblastí, která je vhodná pro nezapomenutelnou dovolenou v Chorvatsku, je Severní Dalmácie. Koupání v moři je zde jedno z nejlepších, jelikož moře je nejenom průzračné a vhodné ke šnorchlování, ale obvykle také příjemně vyhřáté a lemují ho krásné oblázkové pláže často obklopené piniovými háji. Letoviska jsou v Severní Dalmácii spíše klidnější a menší, ale najdou se zde i větší a rušná prázdninová střediska, která jsou díky svým jachetním přístavům oblíbená především u jachtařů. Severní Dalmácie nadchne hlavně milovníky přírody, jelikož se pyšní hned třemi národními parky (horské oblasti Paklenica a Krka a ostrovy Kornati) a dobrou dostupností do národních parků Severní Velebit a Plitvická jezera. Na své si zde přijdou také fanoušci historie a architektury.

Město Vodice

Ptáte se, kam v chorvatské Severní Dalmácii zamířit na dovolenou? Pokud toužíte po dovolené plné historických a kulturních památek, vydejte se do Zadaru nebo střediska Kaštel Štafilić mezi starobylými městy Trogir a Split. Pokud vás láká spíše pobyt v obklopení zelenou přírodou, vyberte si pro svoji dovolenou v Chorvatsku letovisko Vodice s četnými vinohrady, borovými lesy a malými zálivy.

Střední Dalmácie: dovolená v jedné z nejkrásnějších přímořských oblastí světa

Skvělým tipem, kam v Chorvatsku na dovolenou, je Střední Dalmácie. Díky unikátní harmonii přírody a lidské činnosti je považována za jednu z nejkrásnějších přímořských oblastí světa. Členité pobřeží Střední Dalmácie s kouzelnými zátokami, siluetami blízkých ostrovů, pohořím Biokovo, borovými lesy a městečky plnými uměleckých památek činí z této oblasti opravdový klenot pro dovolenou v Chorvatsku. Oproti Istrii jsou letoviska Střední Dalmácie součástí zdejších vesnic a měst a kontakt s místními obyvateli a poznávání jejich stylu života i zvyků je nedocenitelnou přidanou hodnotou dovolené v této oblasti.

Letecký pohled na město Omiš, horu Omiška Dinara a řeku Cetinu

Fanoušci pobytů u moře si ve Střední Dalmácii přijdou na své na plážích pokrytých kombinací oblázků a hrubého písku, jež jsou příjemnější než kamenité istrijské pláže. Většina pláží je navíc díky pozvolnému vstupu ideální pro děti i neplavce. Doporučujeme vám letovisko Nemira, které se pyšní krásnou oblázkovou pláží a je vhodné pro klidnou rodinnou dovolenou v dosahu živého města Omiš. Podobné výhody skýtá také středisko Baško Polje na Makarské riviéře. Drvenik na jihu Makarské riviéry vás zase okouzlí nádhernými výhledy na moře, skvělými specialitami z darů moře a možností výletů na ostrovy Hvar a Korčula. Pokud preferujete rušnější místo, vyberte si zájezd do letoviska Baška Voda, jež je jedním z nejživějších v oblasti.

Jestliže vás více než koupání v moři zajímá historie a architektura, doporučujeme vám výlet do Splitu nebo návštěvu města Omiš s krásnou katedrálou.

Letní dovolená v Chorvatsku

Nevybrali jste si z našich tipů, kam v Chorvatsku? Prohlédněte si celkovou nabídku dovolené v Chorvatsku a vybírejte z pestré palety zájezdů k Jaderskému moři!

×

Abychom Vám mohli spravovat Vaše oblíbené zájezdy je nutné se registrovat a nebo přihlásit

Nebo se můžete zaregistrovat Zapomněli jste přihlašovací údaje?