NEV-DAMA a.s.

Tipy na parádní lyžařská střediska v Německu

Láká vás zimní dovolená na horách v zahraničí, ale nemáte čas, možnost nebo chuť jet stovky kilometrů daleko do italských, rakouských, švýcarských nebo francouzských Alp? Vyzkoušejte lyžování v Německu! Doporučíme vám parádní německé lyžařské středisko, které leží jen kousek od českých hranic i oblast v Bavorských Alpách s mnoha sjezdovkami a bohatým polyžařským vyžitím. Nechte se inspirovat našimi tipy na lyžování v Německu.

Bavorsko, Německo

Sankt Englmar

Sankt Englmar je populární lyžařské středisko v Bavorském lese, které se nachází jen 50 km od českých hranic. Zdejší sjezdovky převážně nižších obtížností lákají především začínající lyžaře a rodiny s dětmi, jež ocení nízké ceny ubytování i skipasů. Sankt Englmar je však rájem také pro milovníky běžek. 110 km perfektně upravených bílých stop v polohách až 1050 m n. m. i centrum běžeckého lyžování St. Englmar - Hirschenstein se 74 km tratí certifikovaných německým lyžařským svazem DSV jsou pro běžkaře opravdovým lákadlem. Na své si zde přijdou také snowboardisté ve dvou kvalitních snowparcích. Lyžování v německém středisku Sankt Englmar doporučujeme i z důvodu zajímavého polyžařského vyžití – v Maibrunnu se nachází celoročně přístupná stezka v korunách stromů Waldwipfelweg.

Sankt Englmar, Bavorský les, Německo

Tip: rodinám s dětmi doporučujeme výhodný Aparthotel Predigtstuhl Resort s perfektně vybavenou dětskou hernou, all inclusive stravováním, vstupenkou do „Family Worldu“ v ceně a skvělou dostupností hned několika menších skiareálů vhodných pro začínající lyžaře. Hotel disponuje prostornými apartmány a poskytuje pobyty až pro 3 děti do nedovršených 12 let zdarma.

Berchtesgaden

Oblast Berchtesgaden v Bavorských Alpách sestává z několika skiareálů převážně rodinného charakteru, které jsou díky svým nenáročným sjezdovkám, dětským parkům, cvičným vlekům a nízkým cenám ideální pro rodiny s dětmi (např. Rossfeld, Obersalzberg, Hochschwarzeck s oblíbenou sáňkařskou dráhou). Berchtesgaden je však vhodným cílem také pro milovníky freeridu (nejvýše položené středisko Jenner) a náročnější lyžaře (Götschen - Bischofswiesen s dlouhým sjezdem do údolí, Obersalzberg se svahem s homologací FIS). Na necelých 43 km sjezdovek a 100 km běžeckých tratí si na své zkrátka přijde každý. Po lyžování doporučujeme odpočinek v termálních lázních Watzmann Therme, sáňkování nebo vycházku na sněžnicích.

Berchtesgaden, Bavorské Alpy, Německo

Tip: ubytujte se v tradičně zařízeném Alpensporthotelu Seimler s nově zrekonstruovaným bazénem a saunou. Hotel nabízí pobyty za skvělé ceny a navíc pro děti do 6 let zdarma.

Dopřejte si lyžování v Německu

×

Abychom Vám mohli spravovat Vaše oblíbené zájezdy je nutné se registrovat a nebo přihlásit

Nebo se můžete zaregistrovat Zapomněli jste přihlašovací údaje?