NEV-DAMA a.s.

Novinky ze světa lyžování aneb kam vyrazit na hory v sezóně 2023/24

Zimní sezóna už je tady! I letos jsme si pro vás připravili spoustu novinek, které se budou líbit nejen zapáleným lyžařům. Představíme vám lyžařské novinky pro nadcházející zimní sezónu 2023/24.

Události zimní sezóny 2023/24 v Alpách

Chcete si zimní dovolenou užít opravdu naplno? Vyrazte do Alp v rámci našich událostí zimní sezóny 2023/24. Můžete se s námi vydat na společné zahájení lyžařské sezóny, testování lyží po boku nejen sportovních hvězd, oblíbenou akci pro rodiny – family week, turnaj ve snow volleyballu a další eventy. Připravili jsme pro vás koncerty na svahu, párty, soutěže a mnoho dalšího. S námi se na horách rozhodně nudit nebudete.

Snow volleyball s Nev-Damou, hory 2019, Santa Caterina

Snow volleyball s Nev-Damou, Santa Caterina

Ski Opening s Evou Samkovou

Ski Opening s Evou Samkovou

Podle webových stránek Skiresort.info, která monitoruje lyžařské novinky a dění na horách, nás v sezóně 2023/24 nově v Alpách čeká celkem 35 sedačkových lanovek, 28 kabinkových lanovek, 17 vleků, 28 kabinkových lanovek a 1 pozemní lanovka. Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější.

Novinky v italských Alpách

Valle d´Aosta

Nová supermoderní kabinová lanovka Matterhorn Glacier Ride II propojuje od léta 2023 Klein Matterhorn (3 883 m) se stanicí Testa Grigia (3 480 m) na italské hranici v lyžařském středisku Cervinia/Zermatt. I díky této inovaci se zde na nové nejvýše položené závodní sjezdovce Evropy Gran Becca koná Světový pohár ve sjezdu mužů i žen (11.–12. 11. a 18.–19. 11. 2023).

Dolomiti Superski

Nejdelší jihotyrolskou černou sjezdovku Trametsch v lyžařském středisku Rio Pusteria/Bressanone - Valle Isarco si od letoška můžete prohlédnout ze zbrusu nové 10místné kabinky na horu Plose (2 491 m). Nahradila starou 6místnou kabinku z roku 1986 a vede vzhůru z centrálního parkoviště nad obcí S. Andrea. Podívejte se na další zajímavosti ve středisku.

Ortler Skiarena

V lyžařském středisku Val Senales/Schnalstal se dočkala totální rekonstrukce 80místná visutá kabina z městečka Maso Corto pod vrchol Crodo delle Cornacchie do závratné výšky 3 212 m. Zbrusu nová lanovka jezdí od prosince 2023.

Lyžařské středisko Cervinia/Zermatt
Lyžařské středisko Val Senales/Schnalstal

Novinky v Rakousku

Asi nejvíce lyžařských novinek v rakouských Alpách hlásí střediska v Tyrolsku a Štýrsku. Přehled nových lanovek v Rakousku (v poslední době např. Flying Mozart ve Wagrainu, Kreischberg 10er v Murtalu či supermoderní 3K K-onnection v Kaprunu) najdete zde.

Lyžařské středisko Zillertal Arena
Lyžařské středisko Skicircus Saalbach

Francouzské Alpy

Francouzská lyžařská střediska nehlásí pro sezónu 2023/24 žádné zásadní novinky. Případné změny v přepravních zařízeních najdete zde

Mohlo by vás zajímat

×

Abychom Vám mohli spravovat Vaše oblíbené zájezdy je nutné se registrovat a nebo přihlásit

Nebo se můžete zaregistrovat Zapomněli jste přihlašovací údaje?