NEV-DAMA a.s.

Kde si užijete nejlepší après-ski v Alpách?

Svištíte dolů po zasněženém alpském svahu a představujete si, jak si odpočinete u skleničky nějakého povzbuzováku, který zahřeje vaše prokřehlé tělo, a pobavíte se s přáteli? Zimní dovolená přece není jen o lyžování. Zábava zkrátka musí být! Připravili jsme pro vás seznam lyžařských středisek nejen v Alpách, ale i v Česku, na Slovensku a Bulharsku, kde si užijete nejlepší après-ski.

Skupina kamarádů si užívá après-ski v Alpách

Co je to vlastně après-ski?

Pojem après-ski pochází z francouzštiny a jeho volný překlad znamená „zajít na skleničku, bavit se s přáteli po lyžování“. Après-ski bary se staly obzvlášť v posledních letech velkým hitem. Jde o místa, kde si po celodenním lyžování nebo třeba jen po dobře zvládnutém sjezdu vychutnáte drink, pobavíte se a načerpáte energii na další lyžování.

Après-ski může mít mnoho podob – popíjení piva nebo svařáku u stánku pod sjezdovkou, relaxace s likérem na zahřátí na lehátku pod svahem, nevázaná tancovačka v přezkáčích v baru nebo poklidné posezení s přáteli u krbu v horském chaletu či hotelovém lobby. Hlavní myšlenkou après-ski je zkrátka to, že po lyžování zábava nekončí.

Odpočinek po lyžování

Nejlepší après-ski ve francouzských Alpách

Francie – země, kde má pojem après-ski svoje kořeny, se pyšní mnoha středisky se skvělými après-ski bary. Dáme vám tipy na nejlepší z nich.

Tignes/Val d´Isère

Nejlepší párty, pizzu i drinky si ve středisku Tignes/Val d´Isère užijete v Cocorico Après Ski u nástupu na podzemní dráhu Funiculaire Grande Motte - Val Claret. Podnik funguje v sezóně každý den (kromě soboty) do 20 hodin a lyžaře láká na pivní pong, živou hudbu i DJ.

Val Thorens

Ve Val Thorens nemůžeme jinak, než doporučit oblíbený La Folie Douce na sjezdovce Plein Sud. Vůbec nejlepší après-ski zde zažijete v březnu. Zábava se rozjíždí okolo 15. hodiny a trvá až do ranních hodin hodin. Sesterské podniky La Folie Douce s živou hudbou, DJs, VIP zónou a skvělým jídlem fungují i v dalších francouzských střediscích (Tignes/Val d´Isère, Méribel/Courchevel, Alpe d´Huez, Les Arcs/Paradiski, Avoriaz a Saint Gervais/Megéve).

Après-ski La Folie Douce, Val ThorensAprès-ski La Folie Douce, Val Thorens

Kam za après-ski zábavou do italských Alp

italských Alpách to žije. Doporučujeme vám následující střediska a après-ski bary:

Val Gardena

Val Gardena nabízí spoustu výborných après-ski barů. Mezi ty nejlepší patří Luislkeller a Bar Saltos u nástupní stanice kabiny Ciampinoi, které lákají na večerní zábavu. U dojezdu sjezdovky Saslong v Santa Cristině doporučujeme Snowbar Ruacia.

Cortina d´Ampezzo

Z mnoha živých après-ski barů Cortiny d’Ampezzo stojí za návštěvu především centrálně položené podniky Vip Club a Bilbo Club s živou muzikou a DJ nebo LP 26 Prosciutteria věhlasný svým prosciutto crudo.

Kronplatz / Plan de Corones

Nejlepší après-ski bary skiareálu Kronplatz najdete u nástupní stanice kabiny v Riscone. Patří mezi ně jednoznačně K1 Après Ski & Restaurant & Pizza – největší podnik tohoto typu v oblasti a Après Ski Tenne, který je vhodný pro všechny věkové skupiny. Svařák a grappa zde tečou proudem a DJs se starají o skvělou muziku.

3 Zinnen - Tre Cime Dolomiti

V oblasti 3 Zinnen - Tre Cime Dolomiti doporučujeme Igloo Après Ski Bar u nástupní stanice kabiny Monte Elmo v Sesto. Každý den se můžete těšit na výborné drinky a příjemnou atmosféru.

Val di Fassa e Carezza

Za après-ski zábavou míří mnoho lyžařů také do střediska Val di Fassa, kde to žije především v Canazei. Vyzkoušejte např. bary Paradis, Esso nebo Cliff – nebudete litovat!

Livigno

V lyžařském středisku Livigno se s výbornými après-ski bary roztrhl pytel. Pokud máte rádi hudbu, bude se vám líbit v après-ski baru Stalet pod kabinou Carosello, který pořádá hudební programy s živým vystoupením a DJ. Na speciální kulinářské akce láká après-ski bar Kosmo pod kabinou Mottolino. Livigno je navíc známé tím, že zde vznikl slavný nápoj bombardino – díky bezcelní zóně ho v místních obchodech seženete za velmi výhodné ceny.

Hudební zábava v baru Kosmo, LivignoHudební zábava v baru Kosmo, Livigno

TOP après-ski v rakouských Alpách

V Rakousku je après-ski opravdu bujaré zejména v těchto střediscích:

Skicircus - Saalbach / Hinterglemm / Leogang / Fieberbrunn

V Saalbachu vám doporučujeme après-ski bar Spitzbub s živou hudbou u dolní stanice Kohlmaisbahn. Každý den kromě středy zde od 20 hodin probíhá après-ski párty, 1x týdně navíc s živou hudbou.

Kitzbühel - Kirchberg

Nejlepší après-ski párty v celém Kitzbühelu se konají v Après Ski Bar Pavillonu u dolní stanice Hahnenkammbahn. Každý den od 14 do 22 hodin se můžete těšit na skvělou atmosféru i hudbu.

Silvretta Arena - Ischgl / Samnaun

V klubu Kuhstall ve středisku Ischgl u dolní stanice Silvrettabahn zábava nikdy nekončí. Tenhle živý après-ski bar s DJ totiž zavírá podle svých návštěvníků. Pokud se chcete bavit až do ranních hodin, jde o jasnou volbu.

Ski Arlberg - St. Anton / Zürs / Lech

Proslulý après-ski bar MooserWirt najdete cca 500 metrů nad dolní stanicí lanovky Galzigbahn v St. Antonu. Funguje každý den od 11 do 20 hodin.

Sölden Arena - Ötztal

Ve středisku Sölden Arena - Ötztal vám doporučujeme oblíbený après-ski Schirmbar u dolní stanice lanovky Giggijochbahn. Otevřeno má každý den od 14 do 19:30. Pokud budete chtít pokračovat i poté, vydejte se do jednoho z partnerských nočních klubů – Fire & Ice či Almrausch.

Zillertal 3000 / Hintertux

Lyžařská oblast Zillertal 3000 / Hintertux se pyšní mnoha skvělými après-ski bary. Ať už navštívíte Ice Bar Mayrhofen u dolní stanice lanovky Penken s živým maskotem ledního medvěda nebo věhlasný Hohenhaus Tenne u dolní stanice lanovky Gletscherbahn, nudit se rozhodně nebudete.

Hochzillertal / Hochfügen

Na chutnou večeři v restauraci i posezení ve vnitřním baru až do ranních hodin vám ve skiareálu Hochzillertal doporučujeme Postalm Kaltenbach u dolní stanice lanovky.

Kaprun - Zell am See

Jedním z nejvyhlášenějších après-ski barů v Kaprunu je bezesporu Baumbar u dolní stanice Maiskogelbahn. V pátek a v sobotu večer si tu můžete zařádit na diskotéce. Ve všední dny si zase užijete živé koncerty. Otevřeno je každý den (s výjimkou středy) od 11:30 až do ranních hodin.

Schladming - Dachstein

Středisko Schladming - Dachstein se pyšní největší après-ski "chatou" v Evropě. V Hohenhaus Tenne u dolní stanice lanovky Schladminger Planaibahn si můžete užívat après-ski zábavu každý den až do ranních hodin.

Hohenhaus TenneHohenhaus Tenne, Schladming - Dachstein ©Pressefoto Scharinger

Nejlepší après-ski v ČR a na Slovensku

Nechystáte se na lyže do Alp, ale také byste si rádi užili kvalitní après-ski? Máme pro vás tipy na nejlepší après-ski bary v lyžařských střediscích v ČR i na Slovensku.

Jasná

Máte rádi hudbu? Nevzdávejte se jí ani na lyžařské dovolené. Ve slovenském středisku Jasná najdete u nástupní stanice lanovky Biela Púť super music club Happy End, který pořádá koncerty i standupové vystoupení. Otevřeno má každý den od 14 hodin.

Tatranská Lomnica

Nejlepším après-ski barem v Tatranské Lomnici je bezpochyby Music Club HUMNO Tatry pod parkovištěm u lanové dráhy. Bavit se v něm můžete každý pátek a sobotu až do rána.

Humno Tatry, Tatranská LomnicaHumno Tatry, Tatranská Lomnica

Špindlerův Mlýn

Skvělých après-ski barů najdete ve Špindlu spousty, za nás však vyhrává Quattro BAR u nástupní stanice innogy line - Sv. Petr. Má otevřeno každý den od 15 hodin (v tuto hodinu probíhá Happy hour), o víkendu se můžete navíc těšit na DJ. Pokud nebudete chtít ani po lyžování opustit zasněžené svahy, můžete posedět u venkovního stolu s ohněm, jenž vás zaručeně zahřeje.

Apres-ski ve ŠpindluQuattro BAR, Špindlerův Mlýn

Doporučujeme après-ski v Bulharsku

Mezi nejoblíbenější bulharská lyžařská střediska patří Bansko v pohoří Pirin, držitel ceny „nejlepší skiresort Bulharska“ udělované organizací World Ski Awards, které se pyšní skvělým après-ski Barem 360. Pokud vás láká neméně známý Borovec na severním svahu pohoří Rila, doporučujeme vám po lyžování vyrazit za zábavou a jídlem do Franco's. Středisko Pamporovo v malebném pohoří Rodopy láká milovníky après-ski hlavně na vyhlášený Alex´s Bar.

Mohlo by vás zajímat

×

Abychom Vám mohli spravovat Vaše oblíbené zájezdy je nutné se registrovat a nebo přihlásit

Nebo se můžete zaregistrovat Zapomněli jste přihlašovací údaje?