NEV-DAMA a.s.

Nejlepší lyžařská střediska v Rakousku

Jestli máme nějaké místo označit za ráj lyžování, bude to jistě Rakousko. Země, kde se začala psát historie tohoto sportu a kde v roce 1904 otevřeli vůbec první sjezdovku na světě. Dnes si zde zalyžujete v celkem 376 zimních střediscích, která nabízejí 22 tisíc kilometrů upravených lyžařských areálů obsluhovaných 3,5 tisíci vleky a lanovkami. Podívejte se, kde najdete ty nejlepší sjezdovky a lyžařské zázemí v Rakousku.

Nassfeld

Lyžařský areál Nassfeld, největší a nejmodernější v Korutanech, jednoznačně patří mezi zimní rakouská top střediska. Nassfeld můžete navštívit i několikrát za sebou a vždy vás znovu a znovu překvapí svou velkolepostí a vybaveností. Dokonale vyhovuje náročnějším lyžařům, milovníkům snowboardingu, freeridu i rodinám s dětmi. Nabízí 110 km sjezdovek všech obtížností, 80 km běžkařských tratí, snowpark, freeride a fun zóny. Areál se pyšní také nejdelší kabinkovou lanovkou v Alpách Millenium Express s převýšením 1 300 metrů.

Tip: ubytujte se přímo v srdci lyžařského střediska, v Alpenhotelu Marcius.

Lyžařské středisko Nassfeld

Doporučené ubytování v Nassfeldu

Pro náročné

Pro rodiny

Apartmány přímo na sjezdovce

Za málo peněz

SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental 

Další výstavní zimní areál SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental najdete v Kitzbühelských Alpách v Tyrolsku. Je umístěný pod masivem Hohe Salve a tvoří jej osm propojených špičkových skicenter. Jedná se o druhou největší zimní rekreační oblast v Rakousku. S přibližně 280 km sjezdovek, přibližně 150 km běžeckých tratí a třemi snowparky nabízí dokonalou dovolenou pro rodiny s malými dětmi, zkušené lyžaře i vyznavače snowboardingu.

Tip: rodinám s dětmi doporučujeme ubytování v tříhvězdičkovém Alpenhotelu Wildschönau.

Lyžařský svět Wilder Kaiser - Brixental

Kaprun - Zell am See

Atraktivní a velmi krásné středisko Kaprun - Zell am See se rozkládá mezi Zellským jezerem na úpatí hory Schmittenhöhe a ledovcem Kitzsteinhorn. Mezi Čechy platí za vůbec jednu z nejoblíbenějších lyžařských oblastí. A není divu – těšit se můžete na perfektní zázemí pro nejlepší lyžování v Rakousku. Téměř 140 km upravených tratí pro sjezd včetně takřka celoročního lyžování na ledovci, více než 100 km upravovaných běžkařských stop a pět snowparků nabízí nevyčerpatelné možnosti sportovního vyžití i zábavy.

Tip: luxusní dovolenou si užijete v hotelu Das Alpenhaus s wellness centrem a vnitřním bazénem.

Kaprun – Zell am See

Schladming - Dachstein

Známá oblast zimních sportů Schladming - Dachstein ve Štýrsku, pravidelný pořadatel prestižních mezinárodních závodů, se právem řadí do nejsilnější pětky lyžařských center v Rakousku. Rozsáhlý prostor zahrnuje hned devět skiareálů. Pro lyžování je k dispozici 237 km sjezdovek, 514 km tratí pro běžkaře a sedm snowboardových parků. Celoroční lyžování pak nabízí Dachsteinský ledovec. Využít tu můžete také výhodný skipas Ski Amadé zahrnující neuvěřitelných 760 km lyžařských tratí.

Středisko Schladming - Dachstein

Kitzbühel - Kirchberg

Ve velmi známém a bohatě vybaveném zimním rezortu Kitzbühel - Kirchberg najdete jedny z nejlepších sjezdovek v Rakousku. Středisko se pyšní více než 120 let dlouhou tradicí provozování zimních sportů. Jeho vysoké kvality pravidelně prověřují mezinárodní lyžařské závody. Spolehnout se můžete na vynikající moderní infrastrukturu i nekonečnou nabídku nejlepšího lyžování v Rakousku. Upravené svahy všech obtížností nabízí celkem 188 km sjezdových tratí, pro běžkaře je k dispozici na 120 km běžeckých tratí a vyznavači snowboardu ocení dva špičkové snowparky patřící k těm nejlepším v Alpách.

Tip: pro příjemnou dovolenou doporučujeme například Hotel Lifthotel, který vzhledem k svému atraktivnímu umístění nabízí velmi příznivé ceny ubytování.

Kitzbühel - Kirchberg

Hochzillertal / Hochfügen

Moderní lyžařské středisko Ski Optimal nad Zillerským údolím vzniklo propojením skiresortů Hochzillertal a Hochfügen. Pro lyžaře a vyznavače zimních sportů je zde k dispozici necelé 103 km sjezdových tratí, 80 km běžkařských stop a čtyři bohatě vybavené snowparky, v nichž nechybí halfpipe, big air, raily ani slidy. Využít můžete také čtyři sáňkařské dráhy, zúčastnit se vycházek s loučemi či na sněžnicích. Rodiny s dětmi pak ocení menší rodinný areál Spieljoch.

Lyžařské středisko Hochzillertal/Hochfügen

Sölden Arena

Vynikající středisko pravidelně hodnocené v nezávislých testech jako jedno z nejlepších v Evropě a organizátor světových soutěží v lyžařských disciplínách – to je Sölden Arena. Tento skiregion platí za jeden z nejvýše položených v Rakousku, zahrnuje totiž 60 vrcholů přesahujících 3 000 metrů. K dispozici je 144 km sjezdových tratí, jeden snowpark, funparky, 15 km stop pro běžkaře a množství volných terénů pro vyznavače freeridu. Sölden Arena nabízí luxusní služby i spoustu zábavy après-ski.

Sölden Arena

Pojeďte s námi do nejlepších lyžařských středisek v Rakousku!

Vyberte si z naší nabídky lyžařských zájezdů do Rakouska.

×

Abychom Vám mohli spravovat Vaše oblíbené zájezdy je nutné se registrovat a nebo přihlásit

Nebo se můžete zaregistrovat Zapomněli jste přihlašovací údaje?