NEV-DAMA a.s.

Nejlepší skiareály v ČR pro zimní dovolenou

Nechce se vám za lyžováním cestovat až do Alp? inspirujte se našimi tipy na nejlepší skiareály v České republiceFinanční i časová dostupnost, neustále se zvyšující kvalita poskytovaných služeb a lyžařského zázemí láká na české svahy stále více lyžařů. Poznejte s námi krásu českých hor.

Špindlerův Mlýn

Špindlerův Mlýn

Špindlerův Mlýn v Krkonoších je bezesporu vůbec nejlepším českým lyžařským střediskem. Za lyžováním do Špindlu míří kromě Čechů každým rokem také čím dál tím více lyžařů ze západní a severní Evropy. V jednom z nejznámějších skiareálů Špindlerova Mlýna, Svatém Petru, najdete sjezdovku homologovanou FIS - jde o dějiště významných sportovních akcí.

Dalšími oblíbenými skiareály Špindlerova Mlýna jsou rozsáhlý Mědvědín s jižními svahy, dále Horní Mísečky ideální pro začátečníky, Hromovka s možností nočního lyžování atd. – velkou výhodou je, že mezi nimi lyžaře přepravuje bezplatný skibus. Celkem se Špindlerův Mlýn pyšní necelými 25 km sjezdovek různých náročností, které jsou z převážné části uměle zasněžovány a umožňují lyžování obvykle až do pozdních jarních měsíců, dále nejlepším českým snowparkem Burton Snowpark na Svatém Petru, funtrackem na Hromovce a menším snowparkem na Horních Mísečkách.

Slope on the skiing resort Spindleruv Mlyn, Krkonose, Czech Republic_514611157.jpg

Kde se ve Špindlu ubytovat?

Klínovec

Klínovec je největším lyžařským areálem v Krušných horách a jedním z největších a nejoblíbenějších v Čechách. Hlavní skiareál nabízí celkem 18 km sjezdových tratí, které jsou uměle zasněžovány a každodenně upravovány, 4 lanovky a 5 vleků. Vyznavače freestylu potěší příjemný funpark, milovníky freeridu 2 km neupravovaných sjezdovek a fanoušky bílé stopy 170 km běžeckých tratí včetně slavné Krušnohorské lyžařské magistrály. Za zmínku stojí sjezdovka do Jáchymova, jež patří k nejdelším a zároveň nejširším sjezdovkám v ČR (2 950 m dlouhá a 50-100 m široká) a moderní lanová dráha Dámská.

Klínovec byl před 3 lety propojen se střediskem Neklid, které nabízí dalších 6 sjezdovek různých náročností. Velkým plusem je jejich relativní nezaplněnost lyžaři. Vícedenní skipasy navíc platí i pro sousední skiareál Fichtelberg nad německým Oberwiesenthalem (dostupný bezplatným skibusem), takže celková nabídka se rozšiřuje na 47 km sjezdovek, 1 kabinovou lanovku, 6 sedačkových lanovek a 15 vleků.

Klínovec

Doporučené hotely na Klínovci

Rokytnice nad Jizerou

Lyžařské středisko Rokytnice nad Jizerou se nachází v západní části Krkonoš a jde o jedno z nejoblíbenějších středisek na rozmezí Krkonoš a Jizerských hor. Největším skiareálem Rokytnice nad Jizerou jsou oblíbené Horní Domky, které se svojí rozlohou, skvělými sjezdovkami, různorodostí a vybaveností řadí mezi nejlepší v Čechách. Rokytnice nad Jizerou se pyšní sjezdovkami různých náročností, u nichž je technické zasněžování zajištěno až do 90 %, pestrou nabídkou běžeckých tratí, snowparkem, nejdelší sedačkovou lanovkou v ČR, dětským Milka parkem s vlastní lyžařskou školou a hlídáním dětí a kvalitními bezplatnými skibusovými službami.

Rokytnice nad Jizerou

Tip: doporučujeme vám hotel Krakonoš s přímým skibusovým spojením k lanové dráze Horní Domky, který nabízí ubytování v nově zrekonstruovaných pokojích v horském stylu (kat. ***) i cenově příznivější "economy" pokoje (kat. **).

Harrachov

Ve výčtu nejlepších skiareálů v ČR nesmí chybět oblíbený Harrachov ležící v západním cípu Krkonoš. Harrachov je známý především svým mamutím skokanským můstkem, perfektně upravenými sjezdovkami na úbočí Čertovy hory, stovkou kilometrů bílých stop a možností lyžování až do pozdních jarních měsíců.

Harrrachov

Tip: ubytujte se v tříhvězdičkovém hotelu Svornost uprostřed přírody s výhledy na město a sjezdovky a s hotelovým wellness centrem a bazénem.

Filipovice

Filipovice sice nepatří mezi nejoblíbenější skiareály v ČR, ale jsou naším tajným tipem na klidný rodinný lyžařský areál v srdci krásné chráněné krajinné oblasti Jeseníky. Zdejší rozmanitý terén zaručuje skvělé podmínky pro méně zkušené i zdatné lyžaře, milovníky snowboardingu a bílé stopy, o čemž vypovídá i motto areálu, které zní: „lyžování pro každého v každém věku za výhodné ceny“. Pro nejmenší lyžaře zde funguje populární dětský park s pojízdným pásem i lyžařská výuka. Ani se západem slunce zimní radovánky ve Filipovicích nekončí, jelikož nastává čas na atraktivní večerní lyžování.

Filipovice

Tip: ubytujte se v hotelu Stará Pošta, který se nachází na klidném místě a zároveň v blízkosti lyžařského areálu. Hotel s příjemným rodinným zázemím disponuje velmi praktickými pokoji, dětským koutkem, malým bazénem, saunou a možností masáží.

Benecko

Krkonošské Benecko je naším dalším tipem na ideální lyžování pro rodiny s dětmi. Najdete zde celkem 5,5 km sjezdovek, 43 km běžeckých tratí a 2 snowparky. Děti si mohou "zařádit" v dětském parku nebo při sáňkování a rodiče ocení možnost nočního lyžování.

Benecko

Tip: doporučujeme cenově výhodný Star Hotel Benecko oceněný zlatým certifikátem Baby friendly.

Láká vás lyžování v ČR?

×

Abychom Vám mohli spravovat Vaše oblíbené zájezdy je nutné se registrovat a nebo přihlásit

Nebo se můžete zaregistrovat Zapomněli jste přihlašovací údaje?