NEV-DAMA a.s.

Nová kabinková lanovka Kreischberg 10er v Murtalu

Svou atraktivitu a komfort pro lyžaře zvýšilo středisko Kreischberg otevřením nové desetimístné kabinkové lanovky. Nahradila původní šestimístnou lanovou dráhu z roku 1992 a přepravní kapacitu z dolní údolní stanice do srdce lyžařského areálu zdvojnásobila z 2 tisíc na 4 tisíce osob za hodinu. Z parkoviště na sjezdové tratě se díky ní dostanete bez front, rychleji a pohodlněji.

Lanová dráha Kreischberg 10er od společnosti Doppelmayr má délku 3,8 kilometrů, 181 gondol a překonává převýšení 903 metrů. Jedná se o historicky nejvyšší investici areálu v hodnotě zhruba 40 miliónů euro a její oficiální uvedení do provozu proběhlo 25. listopadu 2021.

Vybavení lanovky Kreischberg 10er: vše pro váš komfort

Dolní stanice gondolové lanovky Kreischberg 10er se nachází na okraji příjemné alpské obce Sankt Lorenzen ob Murau v nadmořské výšce 868 metrů. Zahrnuje prostornou nástupní halu, pokladny včetně samoobslužných a toalety. Přímo navazuje na rozsáhlou parkovací plochu.

Přes střední stanici (odkud se lze vydat na černý sjezd zpět do údolí) míří lanovka Kreischberg 10er do horní stanice ve výšce 1 771 metrů. Kromě lyžařské úschovny (skidepot) v ní funguje obchod se sportovním zbožím a sociální zařízení. Poblíž začínají další přepravní zařízení, která lyžaře rozvážejí k jednotlivým sjezdovým tratím.

Horské středisko Kreischberg leží v oblasti Murtal mezi pohořími Nízké Taury a Nockbergen. Přestože patří mezi méně známé lyžařské ráje ve Štýrsku, nabízí vynikající lyžařské podmínky pro pokročilé i celou rodinu. Pyšní se slušnou nadmořskou výškou (až 2 118 metrů), dostatkem sněhu, pořádáním významných závodů a podle portálu Skiresort.de bylo v roce 2020 dokonce zařazeno mezi nejlepší světová střediska v kategorii do 60 kilometrů sjezdovek.

Lyžařské zájezdy do Kreischbergu

Fotogalerie – lanová dráha Kreischberg 10er

×

Abychom Vám mohli spravovat Vaše oblíbené zájezdy je nutné se registrovat a nebo přihlásit

Nebo se můžete zaregistrovat Zapomněli jste přihlašovací údaje?