NEV-DAMA a.s.

Novinky ve Skirama Dolomiti – nové lanovky, sjezdovky, služby a další zábava

Lyžařská oblast Skirama Dolomiti (dříve oficiálně Skirama Dolomiti Adamello Brenta) v provincii Trento v italských Alpách sousedí s masivem takřka čtyřtisícového Ortleru a tvoří ji 8 samostatných skiareálů. Skvělou lyžovačku si v nich užijí rodiny s menšími dětmi, pokročilí lyžaři i zájemci o sjezdovky světových parametrů. Všechny areály spojuje snaha o neustálé zlepšování podmínek pro lyžování, rozšiřování služeb a zvyšování jejich komfortu. Podívejte se, jaké novinky ve Skirama Dolomiti se objevily v poslední době.

Lyžařské středisko Paganella, sjezdovky

Paganella

Úchvatné výhledy na Gardské jezero a údolí Adiže, nejmodernější přepravní zařízení (žádné vleky) a dlouhé sjezdovky s převýšením téměř 1 000 m dělají z Paganelly jeden z nejlepších areálů v regionu. Jeho další výhodu – díky provázanosti všech sjezdovek obepínajících takřka celý masiv Paganelly se lze přes den přesouvat podle pohybu slunce – nově doplňují:

  • skipas Dual přenosný mezi oběma rodiči (jeden lyžuje a druhý se věnuje nelyžujícímu dítěti narozenému po 30. 4. 2019 bez nároku na skipas),
  • sjezdovka Paganella – Jana Granda (červená, 2 km dlouhá) s dvojicí propojovacích tratí a desetimístnou kabinovou lanovkou Dosson-Selletta,
  • Winter Park v Andalu (sáňkařská dráha, snowtubing, dětský koutek),
  • vylepšený systém umělého zasněžování pro všechny tratě.

Náš tip: horký vzduch z jihu, koupání, turistika, zábavní parky, hrady a zámky – u Gardského jezera si užijete skvělou dovolenou i v létě.

Monte Bondone

Legendární středisko Monte Bondone (první vlek zde jezdil už roku 1934) si získalo mimořádnou oblibu hlavně mezi rodinami s dětmi. Zásluhou nadprůměrné šířky sjezdovek kolem 33 m ho zdobí poloprázdné svahy, ale i jedna z nejlepších sjezdových tratí v regionu „Gran Pista“, rozsáhlá nabídka pro snowboarding, propracovaná úprava sjezdovek a perfektní systém umělého zasněžování. V poslední době se navíc v Monte Bondone objevily novinky:

  • šestimístná sedačková lanovka na Montesel se zvýšenou přepravní kapacitou,
  • osvětlovací LED systém u sjezdovek Cordela a Montesel,
  • trojice pojízdných koberců pro děti,
  • nový skipas Dual přenosný mezi oběma rodiči dítěte (jeden lyžuje a druhý se věnuje nelyžujícímu dítěti narozenému po 30. 4. 2018 bez nároku na skipas),
  • 6denní skipas s možností lyžovat 1 den na Paganelle a 1 den ve Folgarii.
Lyžařské středisko Monte Bondone

Náš tip: užijte si Family Week na Monte Bondone s Janem Onderem a Heidi Janků od 12. do 16. prosince 2022.

Folgaria/Lavarone

Původně samostatné areály Folgaria a Fiorentini nyní fungují jako jedno propojené středisko s 53 km sjezdovek na svazích hory Costa d’Agra (1 822 m n. m.). V platnosti základního skipasu lze využít dalších 20 km tratí v blízkém Lavarone. Dosud novotou vonící trojice čtyřsedačkových lanovek doplňuje vysoký počet přepravních zařízení, která zajišťují bezproblémovou přepravu v celém areálu Folgaria/Lavarone. Z důvodu rekonstrukce je v sezóně 2022/23 uzavřena lanovka Francolini.

Náš tip: Ski Funtazie Academy (lyžařská škola s instruktorem v českém jazyce pro děti ve věku 5–12 let) od 14. 1. do 18. 3.

Lyžařské středisko Folgaria/Lavarone

Lyžařské středisko Pejo

Pejo

Lyžařský areál Pejo, to není jenom úctyhodné převýšení hlavního skiareálu 1 600 m, nevídaný klid na sjezdovkách, absence vleků, rozšířené skipasy do okolních vyhlášených resortů či 8 km dlouhý sjezd do údolí, ale také první plastic free skiresort (nahrazení plastů recyklovatelnými materiály ve všech provozech) na světě. A nově se Pejo také chlubí:

  • moderní velkokapacitní kabinovou lanovkou jezdící jenom kousek pod hranici 3 000 m n. m.,
  • panoramatickou sjezdovkou Saroden s funslope a čtyřsedačkovou lanovkou,
  • rozšířenou sjezdovkou Doss dei Gembri – Tarlenta,
  • dokončeným umělým zasněžováním v celém areálu,
  • oblíbeným (a již v minulých letech realizovaným) dětským programem Ski Funtazie klub.

Marilleva/Folgarida

Tři propojená střediska – na Marillevu a Folgaridu navazuje na druhé straně hory Monte Zeledria (2 427 m n. m.) areál Madonna di Campiglio – nabízejí dlouhé a kvalitní sjezdovky, zábavu pro celou rodinu i dobrou dostupnost z ČR. K důležitým investicím ve skiareálu Marilleva/Folgarida v nedávném období patří:

  • urychlení výjezdu na Monte Spolverino díky šestisedačkové lanovce Bassetta místo staré dvousedačky,
  • posílení gastronomických služeb après ski restaurantem přímo na sjezdovce v Marillevě 1 400,
  • rozšíření některých sjezdovek především v sektoru Daolasa,
  • rekonstrukce chaty Alpe Daolasa s restaurací u horní stanice kabinové lanovky Daolasa.
Lyžařské středisko Marilleva/Folgarida

Passo Tonale

Dvojice propojených lyžařských středisek Passo Tonale a Ponte di Legno, kterým dominuje ledovec Presena s jistotou sněhu od podzimu do jara, připravuje lyžařům každý rok pestrou paletu možností, jak prožít aktivní zimní dovolenou. Jedinečnou černou sjezdovku do Passo Tonale z Passo Paradiso a expozici věnovanou bojům v 1. světové válce teď doplňuje i ledovcový bar (dostupný kabinovou lanovkou), zipline (délka 1 273 m, převýšení 249 m, sklon 20 %), zvětšená vodní nádrž pro snadnější umělé zasněžování a čtyřsedačková lanovka Casola mezi Ponte di Legno a Temú.

Náš tip: vyrazte s námi do Tonale na předvánoční Ski Test (od 12. do 13. prosince 2022) a na Snow Fest (od 13. do 15. března 2023).

Lyžařské středisko Passo Tonale, sjezdovky

×

Abychom Vám mohli spravovat Vaše oblíbené zájezdy je nutné se registrovat a nebo přihlásit

Nebo se můžete zaregistrovat Zapomněli jste přihlašovací údaje?