NEV-DAMA a.s.

Doporučujeme nejlepší lyžařská střediska v Evropě

Užijte si letošní lyžovačku v nejlepších zimních střediscích Evropy! Díky našim tipům na nejlepší lyžování nejen v alpských zemích budete mít prvotřídní podmínky pro zimní radovánky a nezapomenutelné zážitky ze zasněžených svahů zaručeny. Poradíme vám, jaké je to vůbec nejlepší lyžařské středisko v Rakousku, Itálii, Francii, Švýcarsku, Slovinsku, České republice a na Slovensku.

Nejlepší lyžarská střediska v Evropě

Top lyžařské středisko v Rakousku

Rakousko – tenhle alpský velikán nabízí lyžařům nespočet skvělých lyžařských středisek. Jedním z těch nejlepších, které obsazuje přední příčky anket, je Kitzbühel-Kirchberg.

Kitzbühel-Kirchberg

Kitzbühel-Kirchberg je top lyžařský resort světové úrovně s více než 120 let dlouhou lyžařskou tradicí. Městečko Kitzbühel se rozprostírá na úpatí Kitzbüheler Hornu a je centrem rozsáhlého střediska zimních sportů pyšnícího se 188 km sjezdovek, 120 km běžeckých tratí, dvěma fantastickými snowparky a nejmodernějšími přepravními zařízeními v čele s nejdražší lanovkou světa 3S propojující skiareály Hahnenkamm / Pengelstein a Jochberg / Resterhöhe (čímž došlo k uzavření rozsáhlého skitouru nazývaného „skisafari“). Díky celoplošnému skipasu Kitzbüheler Alpen AllStarCard mohou návštěvníci tohoto lyžařského střediska prolyžovat také ostatní oblasti Kitzbühelských Alp v Tyrolsku i sousedním Salcbursku. Samozřejmostí jsou bohaté možnosti polyžařské zábavy v podobě sáňkařské dráhy, krytého bazénu s tobogánem, tenisové haly, curlingu, pěších túr nebo návštěvy pulzujícího centra Kitzbühelu s luxusními obchody, restauracemi, bary i kasinem.

Nejlepší lyžarská střediska v Evropě

Doporučené ubytování ve středisku Kitzbühel-Kirchberg

Za dobrý peníz
Pro páry i pro skupiny

Nejlepší lyžařské středisko Itálie

Itálii jsme pro vás z řady úžasných zimních středisek vybrali jako to nejlepší Val Gardenu – opakovaného vítěze celé řady anket o nejlepší lyžařské středisko nejen Itálie, ale i světa.

Val Gardena / Alpe di Siusi

Val Gardena – tenhle italský favorit je opravdovou třešničkou na dortu všech milovníků lyžování. Jako by nestačilo 178 km perfektně upravených sjezdovek v rámci lokálního skipasu v čele s legendární sjezdovkou Saslong, můžete si se skipasem Dolomiti Superski lyžování „protáhnout“ přes Sella Rondu na více než 230 km dalších propojených tratí. Kromě sjezdového lyžování nabízí Val Gardena 115 km bílých stop pro běžkaře i pestré možnosti extrémního lyžování a skialpinismu. Pro milovníky ostatních zimních sportů jsou tu tři bezvadné snowparky, sáňkařské dráhy a bohaté možnosti polyžařské zábavy (bazén, tenis, squash, indoor golf, procházky center Selva Gardena, Santa Cristina a Ortisei). To vše v jedné z nejkouzelnějších scenérií Dolomit.

Nejlepší lyžarská střediska v Evropě

Doporučené ubytování ve středisku Val Gardena / Alpe di Siusi

Pro náročné
Pro rodinu za dobrý peníz
Blízko za večerní zábavou
Za dobrý peníz

Prvotřídní lyžařské středisko ve Švýcarsku

Také Švýcarsko je bohaté na parádní lyžařská střediska světové úrovně. O prvenství se jich pere celá řada, jedno jméno věhlasnější než druhé, my vám doporučujeme St. Moritz v údolí Engadin v nám geograficky nejbližším kantonu Graubünden. A rádi vám řekneme proč.

Engadin-St. Moritz

St. Moritz je absolutní legendou švýcarského i světového zimního sportu. Ne nadarmo jde o častého pořadatele Mistrovství světa v alpském lyžování i Zimních olympijských her. Za skvělými sněhovými podmínkami, které zajišťují dva ledovcové areály a vysoká nadmořská poloha střediska, se sem sjíždí světová smetánka. Aby ne, zdejší luxusní hotely jsou často vystaveny v elegantním palácovém stylu a zajišťují služby nejvyšší úrovně. Přičtěte si k tomu 322 slunečných dnů v roce, 350 km sjezdovek, 230 km dokonale připravených běžkařských tratí, tři špičkové snowparky, nespočet terénů pro freeride a nikdy nekončící polyžařskou zábavu (bobová dráha, zimní golf, seskoky padákem, dostihy, curling, legendární vláček Bernina Express) a znáte hlavní důvody, proč považujeme právě St. Moritz za jedno z nejlepších lyžařských středisek Evropy.

Nejlepší lyžarská střediska v Evropě

Pro náročné

Francouzská jednička mezi lyžařskými středisky

Na nejlepší lyžařské středisko nominujeme za Francii Les 3 Vallées a Tignes-Val d´Isère. Obě dvě tyto lyžařské megaoblasti splňují nejpřísnější kritéria pro perfektní zimní dovolenou. Za vítěze jsme však zvolili Les 3 Vallées. Přečtěte si proč.

Les 3 Vallées – Val Thorens /​ Les Menuires /​ Méribel / ​Courchevel

Les 3 Vallées je nejrozsáhlejší vzájemně sjezdovkami propojenou lyžařskou oblastí světa tvořenou středisky Les Menuires, Val Thorens, Méribel-Mottaret a Courchevel. Neuvěřitelných 610 km upravených sjezdovek propojuje super moderní síť lanovek a vleků, která zajišťuje nikdy nekončící zážitek z lyžování bez nutností odepnout lyže z nohou. Vysoká nadmořská poloha, ledovce i dokonalý systém umělého zasněžování garantují perfektní sněhové podmínky až 7 měsíců v roce. Ať už si pro svoji zimní dovolenou vyberete nejvýše položené evropské středisko Val Thorens, dějiště legendárního olympijského slalomu z roku 1992 Les Menuires, luxusní lyžařské středisko Courchevel nebo srdce celé oblasti Méribel-Motarett, budete mít zaručeny výborné podmínky pro zimní dovolenou plnou lyžování na tratích různých obtížností i bohaté možnosti polyžařské zábavy.

Nejlepší lyžarská střediska v Evropě

Doporučené ubytování ve středisku Les Menuires

Pro náročné
Za dobrý peníz
Top cena vs. výkon

Vítěz mezi lyžařskými středisky ČR

O pozici jedničky mezi top zimními středisky České republiky nemůže být sporu – vítězem je populární Špindlerův Mlýn.

Špindlerův Mlýn

Krkonošský Špindlerův Mlýn je Mekkou lyžování v ČR. Navštěvují ho nejen Češi, stále častěji sem míří také lyžaři ze západní a severní Evropy. 24 km výborně upravovaných sjezdovek různých náročností v čele se sjezdovkou homologovanou FIS na Svatém Petru a strmým Stohem uspokojí náročné lyžaře i začátečníky (Medvědín, Horní Mísečky, Hromovka, Krakonoš, Labská, Horal a Davidovky). Snowboardisté si přijdou na své ve špičkovém Burton Snowparku Svatý Petr a začínající lyžaře potěší nejlepší česká lyžařská škola. Špindl navíc láká na dokonalé bezplatné skibusové propojení jednotlivých skiareálů a nadstandardní nabídku polyžařského vyžití (bobová a sáňkařská dráha, squash, tenis, aquapark i řada luxusních obchodů a restaurací s bujarým večerním životem).

Nejlepší lyžarská střediska v Evropě


Doporučené ubytování ve Špindlerově Mlýně

Pro rodiny s dětmi

Aquapark Hotel

Za dobrý peníz

Hotel Esprit

Nejlepší lyžařské středisko na Slovensku

Stejně jako nikdo nepochybuje o prvenství Špindlu v ČR, ani Jasnou nemůže nic připravit o cenu vítěze pro nejlepší lyžařské středisko na Slovensku.

Jasná

Jasná v Nízkých Tatrách slibuje svým návštěvníkům skvělé lyžování na více než 45 km špičkových sjezdovek a dostatečnou záruku sněhové nadílky až do pozdních jarních měsíců díky vysoké nadmořské poloze. Boulovatá černá „Spravodlivá“ pod Lukovou potěší náročné lyžaře, jeden z nejlepších slovenských snowparků zase snowboardisty, freeridové zóny pod vrcholem Chopku vyznavače extrémního lyžování a nové propojení lanovkou přes vrchol Chopku milovníky zajímavých skitourů. Ani po odepnutí lyží zábava ve středisku Jasná nekončí – blízký vodní a zábavní park Tatralandia láká na prohřátí prokřehlého těla v termálních pramenech i v zimní sezóně.

Nejlepší lyžarská střediska v Evropě


Doporučené ubytování v Jasné

Pár kroků na svah

Chalety Jasná

Pro rodiny s dětmi

Wellness Hotel Chopok

Top lyžařské středisko ve Slovinsku

Slovinskými favority mezi zimními středisky jsou Kranjska Gora a Krvavec. Jako vítěze soutěže o nejlepší lyžařské středisko ve Slovinsku jsme pro vás zvolili populární Krvavec.

Krvavec

Krvavec je z lyžařského hlediska tím nejlepším, co Slovinsko nabízí. Převažující slunečné počasí, vysoká nadmořská poloha a rozsáhlý systém umělého zasněžování garantují výtečné sněhové podmínky zpravidla celých 5 měsíců v roce. Mezi 30 km zdejších širokých sjezdovek s perfektně vyváženým poměrem náročností najdete dlouhé „černé“, převažující „červené“ i zajímavé „modré“. Vyznavače bílé stopy potěší vysokohorský okruh pro běžkaře, snowboardisty skvěle vybavený snowpark a skialpinisty pestrý volný terén. V tomto parádním lyžařském středisku navíc panuje rodinná atmosféra, svahy bývají relativně prázdné a ceny nízké – i to jsou důvody, proč jsme Krvavec zařadili mezi nejlepší lyžařská střediska v Evropě.

Nejlepší lyžarská střediska v Evropě

Číslo 1 mezi zimními středisky v Bulharsku

Ani v případě Bulharska není o jedničce mezi nejlepšími lyžařskými středisky pochyb. Vítězem se stává Bansko, které získalo ocenění „nejlepší skiresort Bulharska“ udělované organizací World Ski Awards.

Bansko

Lyžařské středisko Bansko se rozkládá na svazích majestátního pohoří Pirin. Více než 75 km zdejších sjezdovek je perfektně udržováno. Tou nejznámější a nejnáročnější z nich je bezesporu tzv. Tomba – navržená samotným Albertem Tombou. Právě zde probíhají závody Světového poháru v lyžování. Bansko je ideální nejenom pro milovníky lyžování, ale i běžkaření, freeridu a snowboardingu (skvělý Fun Park). Kromě pestré nabídky zimních sportů poskytuje Bansko také možnosti relaxace ve wellness i kulturní aktivity v podobě večerů s živou hudbou, procházek historickým městem nebo ochutnávek lokálního vína či tradiční kuchyně.

Lyžařské středisko Bansko, Bulharsko

Doporučené ubytování v Bansku

Pro náročné a pár kroků od sjezdovky i centra

Hotel Sport

Pro rodiny s dětmi

Aparthotel St. George Palace

Co by vás mohlo zajímat

×

Abychom Vám mohli spravovat Vaše oblíbené zájezdy je nutné se registrovat a nebo přihlásit

Nebo se můžete zaregistrovat Zapomněli jste přihlašovací údaje?